CHP'de 'başkanlık' ağza alınmayacak

CHP olası başkanlık referandumu öncesi “başkanlık” ifadesini ağza almama kararı aldı. Bunun yerine “tek adam rejimi”, “diktatörlük” veya “anti-demokratik sistem” gibi kavramlar kullanılacak.

CHP Parti grubunun basına kapalı yaptığı toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu milletvekillerini dinledi. Genel kanının referandumun yaklaştığı ve “referanduma hazır olalım” görüşü öne çıktı.

Cumhuriyet'ten İklim Öngel'in haberine göre, Olası referandumun üzerinde duran milletvekilleri, nasıl bir strateji geliştirileceğinin iyi planlanması gerektiği, bu dönemin cumhuriyet ve demokrasi açısından hayati önem taşıdığını belirterek, siyasi strateji ve yol haritasının belirginleştirilmesi gerektiğini kaydetti. Toplantıda, 30 milletvekilinin Meclis’te nöbetçi bırakılması, diğerlerinin ise Anadolu’ya ve seçim bölgelerine yayılarak, nasıl bir anayasa, nasıl bir parlamenter sistem olması gerektiğinin halka açık şekilde anlatılması önerisi getirildi. CHP, vatandaşa başkanlık sistemi ve parlamenter sistemi anlatırken algı yönetimine başvuracak. Bu çerçevede, zorunlu olunmadıkça “başkanlık” ifadesi ağıza alınmayacak. Bunun yerine “tek adam rejimi”, “diktatörlük” veya “anti-demokratik sistem” gibi kavramlar kullanılacak.