'CHP ve İyi Parti Saadet Partisi’nin ilkeler platformunda'

Saadet Partisi'nin Balıkesir'de düzenlediği etkinliğe, İyi Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP İl Başkanı Serkan Sarı da katıldı.

Seçim öncesi ittifak tartışmaları sürerken, Fehmi Koru, Saadet Partisi'nin Balıkesir'de düzenlediği etkinliğe dikkat çekti.

“Saadet Partisi Balıkesir İl Teşkilatı’nın organize ettiği Türkiye’nin Meseleleri ve Çözüm Yolları konferansına İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP İl Başkanı Serkan Sarı da katıldı" haberini paylaşan Koru, "CHP ve İYİ Parti Saadet’in ilkeler platformunda... Balıkesir örneği…" başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

Nasıl, sizi de şaşırtmadı mı bu ayrıntı?

CHP ile İYİ Parti’nin Balıkesir milletvekilleri o tedirginliği aşmış görünüyor; ya da Saadet’in ‘ilkeler platformu’ adını verdiği ve “İttifakı zamanı geldiğinde konuşuruz, önce üzerinde uzlaşabileceğimiz ortak noktaları belirleyelim” diyerek tartışmaya açtığı esaslar CHP ve İYİ Parti tabanında da tutmuş olmalı.

O unsurları hatırlayalım: Kuvvetler ayrılığı.. adalet ve hukukun üstünlüğü.. Hesap verilebilirlik ve şeffaflık.. israf ve yolsuzluklar konusunda hassasiyet…

İYİ Parti ve CHP, hem de lider düzeyinde, bu unsurlara sahip çıktı.

***

Balıkesir’de Saadet Partisi il teşkilatının düzenlediği etkinliğe CHP ve İYİ Parti’den milletvekillerinin ve partililerin (CHP il başkanı da oradaymış) katılması ‘ilkeler platformu’ arayışının bu iki parti tarafından tasvip görmesi sayılabilir. Seçimlere yaklaşıldığında daha başka partiler de platforma ilgilerini belirgin hale getirebilirler.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde aranan yüzde ‘50+1’ çoğunluk bu platformdan çıkar mı?

Gördüğüm şu: AK Parti çıkmayacağına çok emin görünüyor.