CHP Sözcüsü Tezcan: Provokasyon ihbarları var, yeni tedbirler aldık

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, "Adalet Yürüyüşü" sırasında toplanan CHP Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı. Tezcan, "Provokasyona dönük girişimler var tahrike kapılmadan tahrik etmeden yürüyüşü tamamlayacağız" dedi.

"Adalet Yürüyüşü"nün 14. gününde Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplandı.

Düzce'nin İhsaniye ilçesinde yapılan MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunan CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, 9 Temmuz Pazar günü saar 16.00'da Maltepe miting meydanında buluşulacağını duyurdu.

"Tabii ki bu yürüyüş, 9 Temmuz günü İstanbul'daki mitingte bitmeyecek. Bir yeni yürüyüşten bahsetmiyorum ama bu mücadele adaleti kazanıncaya kadar devam edecek" diyen Tezcan, "Bütün Türkiye'deki adalet isteği olanlarla buluşacağımız büyük buluşmayı gerçekleştireceğiz. Artık olaya halk el koymuştur. Adalet arayışı, bir çığlık olarak dalga dalga büyümeye devam ediyor. Türkiye'nin artık bir adalet sözcüsü vardır. Bu sözcü Kemal Kılıçdaroğlu'dur" dedi.

Tezcan'ın açıklamaları şöyle:

  • Bugün 14'üncü günündeyiz adalet yürüyüşünün. Bugün bütün Türkiye burayı izliyor. Türkiye'nin gözü adalet yürüyüşünde. Mahkemede, devlette, seçimde, geçimde, eğitimde, bütün toplumsal eşitsizlikleri ortadan kaldırmak üzere, adalet sağlanması için yürüyoruz.
  • 9 Temmuz pazar günü saat 16:00'da Maltepe'de miting meydanında olacağız. Bütün Türkiye'deki adalet isteği olanlarla buluşacağımız büyük buluşmayı gerçekleştireceğiz. Artık olaya halk el koymuştur. Türkiye'nin artık bir adalet sözcüsü vardır. Bu sözcü Kemal Kılıçdaroğlu'dur.
  • Bu yürüyüş, sağcı, solcu, muhafazakar ve devrimcinin tekeline alabileceği bir yürüyüş değildir. Bu yürüyüş, bir siyasi parti yürüyüşü değildir. Bu yürüyüş, sağcıların, solcuların, muhafazakarların, devrimcilerin herhangi bir şekilde ambargo koyarak kendi tekellerine alabilecekleri bir yürüyüş değildir. Onun için milyonların buluştuğu bir yürüyüştür. Adalet sözcüsü Kılıçdaroğlu, temiz adımlarla yürümektedir. 
  • Provokasyona teslim olmayacağız. Provokasyonlar bizi korkutmayacak. Provokasyonlar bu yürüyüşü zayıflatmayacak. Tam tersine her provokasyon, izleyenleri daha fazla bileyip, bilinci çelikleştiren ve yürüyüşün gücünü artıran bir müdahale niteliğine dönüşüyor. Her türlü provokasyon aciz kalacaktır. Bu noktada hem provokasyon ihbarları geliyor, hem provokasyon girişimleri var. Bu çerçevede yeni önlemler aldık. Milletvekillerimiz kortej güvenliğinde görev alacaklar. Şu anda katılan milletvekillerimizden 25 kişilik bir ekip oluşturduk. Görevli kıyafetleri ve iletişim cihazlarıyla görev alacaklar. Ayrıca adalet yürüyüşü temel kurallarını belirledik. Bunları bastırdık, 12 ayrı kuralda nelere dikkat edileceğini sabah dağıttık. Bütün yürüyüşçülerimiz gerekli önlemleri alarak yürüyüşlerine devam edecekler.