CHP mitingine katılarak destek verecek AKP yöneticileri belli oldu

Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatı üzerine, CHP’nin yarın Taksim Meydanı’nda yapacağı mitinge AKP yöneticileri de katılacak. Başbakan Binali Yıldırım, bazı AKP yöneticilerini CHP mitingine katılmak ve destek vermekle görevlendirdi. AKP Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, “Mitinge bizim taraftarlarımız da katılacak” dedi.



Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatı üzerine, CHP’nin yarın Taksim Meydanı’nda yapacağı mitinge AKP yöneticileri de katılacak.

Hürriyet'ten Turan Yılmaz'ın haberine göre, Yıldırım başkanlığında önceki akşam yapılan AKP MYK’sında, CHP mitingine katılım konusu da konuşuldu. Yıldırım, AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu’nu mitinge katılmakla görevlendirdi.

Turan, Hürriyet’e, “Bunu ilk ben önerdim, sonra Sayın Başbakanımızla paylaştık, kendisi de ‘Çok iyi olur’ dedi. Kendileri bu konuda benimle birlikte Sayın Müezzinoğlu’nu görevlendirdi. Mitinge 10 kadar milletvekili ve İstanbul İl Başkanlığımızdan yetkili arkadaşlarımızla birlikte 20-25 kişilik bir grupla katılacağız” dedi.

Turan, demokrasiyi ve milli iradeyi korumak için CHP’lileri de bu konudaki diğer organizasyonlara katılmaya davet ettiklerini söyledi.

AKP Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş da, “Mitinge bizim taraftarlarımız da katılacak” dedi.

RESMİ DEĞİL GENEL DAVET

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise AKP Sözcüsü Yasin Aktay’ın, “CHP’den davet aldık” sözlerine karşılık şu açıklamayı yaptı: “Elbette mitingimize gelecek herkesin başımızın üstünde yeri vardır, ama biz AKP’ye ya da bir başka partiye özel, resmi davette bulunmadık. Biz bütün demokrasi güçlerine genel bir davette bulunduk. AKP’nin ‘resmi davet aldık’ açıklamasının şöyle bir açık sakıncası var; diğer siyasi partiler, ‘AKP resmi davet almış biz almadık’ diye haklı bir serzenişte bulunabilirler. Ya da ülkenin bu duruma gelmesinde iktidarı sorumlu gören vatandaşlar, AKP’nin resmi olarak çağırıldığı bir mitinge katılmamayı tercih edebilirler. Davetimizde bir protokol sırası, bir resmiyet yok. AKP’liler de genel çağrı içerisinde davetliler.”