CHP ile AKP'nin Roman adayları arasında 'Çakma Roman' kavgası!

CHP'li Roman milletvekili Özcan Purçu, AKP'nin dört Roman kökenli milletvekili adayını "Ben orijinalim, onlar çakma" diyerek eleştirdi.

DHA

Türkiye tarihinde Meclis'e giren ilk Roman milletvekili olan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, AKP'nin dört Roman kökenli milletvekili adayını "Ben orijinal olanıyım. Onlar çakma" sözleriyle değerlendirdi.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, partisinin Manisa İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Purçu, Roman vatandaşların sıkıntılarını yakından dinlemek amacıyla Manisa'ya geldiğini belirtti.

CHP'Lİ PURÇU: BEN ORİJİNALİM, ONLAR ÇAKMA

 

 

 

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu da Roman milletvekili adaylığı konusunda AKPP'nin kendilerini taklit ettiğini belirterek şunları söyledi:

"Özcan Purçu Türkiye tarihinde başarılmamış bir başarının hikayesidir. Demokrasinin aslında başarısıdır. Etnik kimlik olarak Roman kardeşlerimizin temsiliyeti noktasında bir ilktir. Bunu da CHP yapmıştır. Cumhuriyet tarihinde CHP bir ilki başarmıştır. Hem Avrupa'da hem Türkiye'de bir basamak yükselmiştir. AKP her konuda hırsızlık yaptığı gibi bu konuda da hırsızlık yapmıştır. Kopya çekmiştir. CHP genel seçimde bir Roman çocuğunu kontenjandan milletvekili yapmıştır. Şu anda baktığımızda ise AKP, Türkiye'de 4 Roman milletvekili adayı koydu. İlk olarak benimle aynı bölgeden 5'inci sıraya bir Roman aday koydu. İstanbul'da 17'nci sıradan hiç seçilemeyecek bir sıradan milletvekili adayı koydu. Kocaeli'de bir tane, Edirne'de bir tane seçilemeyecek bir yerde koydu. Ama o adaylardan benim bir farkım var. Ben orijinal olanıyım. Onlar çakma. Yanlış anlaşılmasın. Ayrımcılığa karşıyız. Roman'ın nasıl belli olduğunu mahallelerine gittiğinde göreceksiniz. Mahalleye girince Romanca selam verir, Romanca konuşursun. O adayların hiçbirisi Romanca konuşamıyor. Böyle bir fark var."