CHP adayını buldu...

CHP'nin önümüzdeki yerel seçim için İstanbul'da patronlara adaylık teklif edeceği öğrenildi. Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için Ali Koç ile eski TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner’in isimleri geçiyor.

CHP yönetiminin, 2019 yerel seçiminde belediye başkanlığı veya belediye meclis üyeliği düşünenlerin kurultay sürecinde partinin il ve ilçe yönetimlerinde görev almamalarına ilişkin bir karar almayı planladığı belirtildi. Bu yönde karar çıkarsa, il ve ilçelerde görev alanlar 2019 yerel seçiminde aday olamayacak.

Gazete Habertürk'ten Düzgün Karadaş'ın haberine göre, 2014 yılındaki yerel seçimde Ankara’da Mansur Yavaş ile yarışan CHP, seçimin ardından CHP’den istifa etse de yine Yavaş'ı aday yapmayı planlıyor. Ankara'nın diğer adayları ise eski Ankaragücü Başkanı Cengiz Topel Yıldırım ile Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için CHP’den ilk TBMM Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi kolları sıvadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek aday adaylığını resmen ilan eden Hamzaçebi şimdiden sahaya inerken; Grup Başkanvekili Engin Altay, İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin ve İlhan Kesici ile İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat’ın isimleri de adaylık için kulislerde konuşuluyor.

CHP’den parti dışından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için ise Ali Koç ile eski TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner’in isimleri dillendiriliyor. Bir önceki yerel seçimde büyükşehir adayı olan Mustafa Sarıgül’ün ise yeniden Şişli’ye talip olduğu kulislerde konuşuluyor.

CHP’nin kalesi olarak tanımlanan İzmir’de Aziz Kocaoğlu’nun aday olması durumunda tekrar aday gösterilmesi beklenirken; aday olmaması durumunda ise Kılıçdaroğlu’nun bir kadın adayı çıkarmasının sürpriz olmayacağı belirtiliyor.