Cemil Bayık: ABD'nin Kürtleri de göz önünde bulunduracağını umuyoruz

Cemil Bayık Donald Trump'ın ABD başkanı seçilmesini de değerlendirdiği açıklamada "ABD'nin Ortadoğu politikalarında Kürtleri de gözönünde bulundurmasını umuyoruz. ABD'nin Kürtlere karşı adaletsizliği, vahşeti ve soykırımcı politikaları ve Kürtlerin bu saldırganlığa karşı mücadelesini göreceğine inanıyorum" dedi.

Cemil Bayık, ABD'nin yeni başkanı seçilen Donald Trump'ı tebrik ederek Trump'ın kendi halkının ve insanlığın çıkarına politikalar geliştireceğini umduklarını, ABD politikalarının Kürdistan da dahil olmak üzere tüm dünyayı etkilediğini belirtti.

Sterk TV'ye konuşan Bayık "Ortadoğuda sürmekte olan büyük bir savaş var, değişimler ortaya çıkabilir ve yeni dengeler kurulabilir. ABD, Rusya ve diğer güçler bu savaşın içinde. Biz de Ortadoğu'nun bir parçasıyız ve Kürdistan Ortadoğu'nun belkemiğidir. Ortadoğu'daki tüm politikalar Kürtler ve PKK üzerine de etkiye sahip. PKK'nin politikalarının da tüm Kürdistan ve bölgeye etkileri söz konusu" dedi.

Bayık "ABD'nin Ortadoğu politikalarında Kürtleri de gözönünde bulundurmasını umuyoruz. ABD'nin Kürtlere karşı adaletsizliği, vahşeti ve soykırımcı politikaları ve Kürtlerin bu saldırganlığa karşı mücadelesini göreceğine inanıyorum" dedi. Bayık sözlerine Türkiye'de yaşayan Kürtlerin Türkiye ile bağlarına koparma çağrısı yaparak devam etti. "Halkımız bilmeki ki özgürlük aşamasına ulaştık, savaşın bu kadar şiddetli bir hal almasının nedeni bu aşamaya ulaşmış olmamızdır. Halkımız Türk devletinde daha çok yaşamamalıdır ve bu sistemle tüm bağlarını koparmalıdır. Eğer bunu yaparlarsa, bu sistem çöker ve Türkiye toplumu barışa çok daha erken kavuşur"