Cemaatçi teğmen nasıl general oldu?

Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar, darbe girişimi sırasında öldürülen Semih Terzi'ye ilişkin önemli bir iddia ortaya attı.

Sözcü gazetesi yazarlarından Uğur Dündar, 15 Temmuz'un kilit isimlerinden Tuğgeneral Semih Terzi'nin Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki yükselişine ilişkin kritik bir iddia ortaya attı. 

Dündar, Terzi'nin 1991 yılında 400 kişilik teğmen rütbeli subayın katıldığı kursta, sahte raporla yeterlilik aldığını yazdı. 

Dündar söz konusu kursta bulunan üstteğmenlerin olayı araştırdıklarını; araştırma sonucu teğmenlerden birinin, Fethullah Gülen Cemaati'yle bağlantılı olduğunun tespit edildiğini aktarıyor.

Dündar'ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

Yıllar geçiyor, takvimlerin 2013 yılı Mayıs ayını gösterdiği günlerde, dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, kurmay albay rütbesine yükselerek generallik terfisi bekleyen ve o FETÖ'cü teğmen hakkında “görev yapamaz” raporu veren yurtsever, Atatürkçü subayı çağırıyor. “Seni Askeri Şura'da general yapacağım” diyor. Ancak yurtsever askerlere yönelik kumpasların had safhaya varması üzerine o albay, daha birkaç yıllık süresi olmasına rağmen Şura'yı beklemeden, çok sevdiği Silahlı Kuvvetler'den kendi isteğiyle emekli oluyor…

Ta teğmenliğinden itibaren arkasındaki sihirli güç sayesinde sürekli el üstünde tutulan, ordudan atılması gerekirken, kurmay albaylığa kadar tırmandırılan FETÖ'cü ise ne oluyor biliyor musunuz? 2014 yılı Yüksek Askeri Şurası'nda general oluyor!.. Hem de birinci sıradan!..

Peki bu kişinin kim olduğunu biliyor musunuz? 15 Temmuz gecesi gerçekleşen hain kalkışma sırasında Özel Kuvvetler Karargahı'nı ele geçirmek üzere, Diyarbakır'dan emrindeki özel harekatçı askerlerle geldiği sırada Şehit Astsubay Ömer Halisdemir tarafından vurulan FETÖ'cü Tuğgeneral Semih Terzi!..

FETÖ'cü Terzi'nin önlenemez yükselişini tüylerim ürpererek dinledim ve yazdım.