Cemaatçi şirket 15 Temmuz sonrası 200 milyon liralık altın kaçırmış

"FETÖ" suçlamasıyla gözaltına alınan Karakaş Atlantis'in sahibinin darbe girişiminden sonra 200 milyon liralık altını kaçırdığı tespit edildi.

"FETÖ'ye finansal destek sağlamak" suçlamasıyla gözaltına alınan ve tutuklanan Karakaş Atlantis'in sahibi Kamil Karakaş'ın 15 Temmuz darbe girişiminden sonra 200 milyon liralık altını kaçırdığı ortaya çıktı. Halka açık şirketin yasal kayıtlarında görünen altınların buhar olduğu, 1.47 ton has altınla birlikte 13 milyon liralık ticari malın da kaybolduğu belirtildi.

AKP'ye yakın Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör, olaya ilişkin köşesinde şu ifadelere yer verdi:

“Olay, SPK Denetim Dairesi elemanlarının şirketin stoklarında yaptığı incelemeyle ortaya çıktı. Şirketin muhasebe kayıtlarında yapılan incelemelerde darbe girişiminden sonra Aralık 2016'da kasada piyasa değeri 200 milyon liraya yakın 1.47 ton olan has altın ile 12.8 milyonluk ticari mal tespit edildi.

O dönemde şirketin 31 Aralık 2016 bağımsız denetim raporlarını düzenleyen Ata Denetim stok sayımı için şirkete yazılı başvuruda bulundu. Talebi reddeden Karakaş Atlantis'in sahipleri stok sayımının 20 Ocak 2017 tarihinden sonra yapılmasını istedi. Böylece şirket stoktaki altınların apar topar kaçırılmasına da zemin hazırladı. Denetim firması söylenen tarihte yeniden sayım yapmak istedi. Ancak Karakaş Atlantis Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeliha Elif Karakaş Zar bu talebi de reddetti. SPK Denetim Dairesi'nin raporuyla 1.47 ton altın ve 12.8 milyonluk ticari malın kaybolduğu ortaya çıktı."