Cemaat İstanbul'u 4 eyalete ayırmış

Gülen Cemaati'nin İstanbul yapılanmasını Anadolu Eyaleti, Suriçi Eyaleti, Surdışı Eyaleti ve Boğaziçi Eyaleti şeklinde 4'e ayırdığı tespit edildi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen soruştumalar kapsamında 18 şüpheli gözaltına alındı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nca yürütülen soruşturma kapsamında, 'FETÖ / PDY Terör Örgütünün Boğaziçi Eyalet Sorumlusu' oldukları iddia edilen şüphelilere operasyon düzenlendi. 

11 farklı ilde gözaltına alınan şüphelilerin ev ve iş yerlerinde arama gerçekleştirildi, bazı dökümanlara el konuldu.

Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin cemaatin Boğaziçi Eyalet Bölgesi olarak belirlediği Sarıyer, Beşiktaş, Beyoğlu, Şişli ve Kağıthane ilçelerinin sorumlu eyalet imamları oldukları iddia ediliyor. Şüpheliler hakkında "Terör örgütü FETÖ / PDY üyesi omak " suçundan işlem yapıldığı öğrenildi.

Örgütün İstanbul yapılanmasını Anadolu Eyaleti, Suriçi Eyaleti, Surdışı Eyaleti ve Boğaziçi Eyaleti şeklinde 4'e ayırdığı tespit edildi. 

Boğaziçi Eyaleti'ne ise Sarıyer, Beşiktaş, Beyoğlu, Şişli ve Kağıthane şeklinde 5 ilçeye ayırdıkları tespit edildi. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilecek.