CBÜ Rektörü Çelebi hızını alamadı: Bu darbe Allah'a karşı yapıldı!

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, "Demokrasi Nöbeti"nde kürsüye çıkarak, darbe girişiminin "Allah’a karşı" yapıldığını savundu.

DHA

Manisa Manolya Meydanı'ndaki "Demokrasi Nöbeti"nde kürsüye çıkan Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Fethullah Gülen’i kastederek, “Bu hareketin başındaki kişi, aslında millete ve devlete darbe yapmadı. Bu hareketin başındaki kişi Allah’a karşı darbe yapmaya çalıştı. Bu Allah’a karşı bir kalkışmadır” dedi.

Darbe girişiminin sıradan bir darbe olmadığını belirten Çelebi, “Darbenin de kendi içerisinde bir hukuku ve bir ahlakı vardır. Millet egemenliğine karşı her hareket ahlaksızlıktır” dedi.

Çelebi, Gülen Cemaati’nin 40 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu da kaydederek, toplumun aldatıldığını söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu hareket bu toplumda herkesi neyle aldattı. Allah ile aldattı. Bu toplumun, milletinin kutsallığını kutsallarıyla aldattı. İstiklal Marşı, Türkçe, Allah ve peygamber ile aldattı. Aslında bizler dinimizi bize verdiği sağlım ölçülere sahip olsaydık, bu ahlaksızlar bizi bu derece aldatamazdı.”