Çavuşoğlu: Trump bir daha YPG'ye silah vermeyeceğiz dedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Donald Trump ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında gerçekleşen konuşmada, Trump'ın "Bir daha YPG'ye silah vermeyeceğiz" sözünü verdiğini söyledi.

Erdoğan ve Trump'ın gerçekleştirdiği telefon görüşmesine ilişkin açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Soçi ile ilgili bilgileri aktardık. Sayın Trump net bir şekilde talimat verdi ve bundan sonra YPG’ye silah verilmeyeceğini, esasen bu saçmalığa daha önce son verilmesi gerektiğini net bir şekilde söylemiştir. Erdoğan ve Trump'ın arasında sıkı bir ilişki var. Vize konusunun çözülmesini de söyledik" dedi.

Ankara'da Kongo Dışişleri Bakanı ile görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında Erdoğan-Trump görüşmesine ilişkin soruları yanıtlayan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

- YPG'nin böyle bir oluşumda (Suriye Halkları Kongresi) yer almaması gerektiğini Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump'a iletti.

- Bizim ABD ile ilişkilerimizi olumsuz anlamda en çok etkileyen konulardan birisi de ABD'nin YPG'ye verdiği silahlardır.

- YPG'ye verilen silahlar konusundaki rahatsızlık Trump'a yeniden iletildi, görüşmede Trump net şekilde bundan sonra YPG'ye silah verilmeyeceği talimatı verdiğini söyledi.

- PYD/YPG'ye bundan sonra silah verilmeyeceği sözünün net şekilde verilmesi bizi memnun etti, uygulamada da bunu görmek istiyoruz.

- Görüşmede ABD ile vize sorununun artık tamamen kaldırılması konusundaki düşüncemiz de Trump'a iletildi.

- Böyle (vize sorunu) gereksiz konuların iki ülke arasında olmaması gerektiğini vurguladık.