'Çavuşoğlu, müslüman bir ülkenin 15 Temmuz'a 3 milyar dolar destek sağladığını söyledi'

Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Acet, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, "müslüman bir ülkenin", 15 Temmuz'a 3 milyar dolar destek sağladığını söylediğini iddia etti. İddiaya göre bu ülke Birleşik Arap Emirlikleri.

Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Acet, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Birleşik Arap Emirlikleri'nin 15 Temmuz darbe girişimini fonladığını söylediği iddiasını köşesine taşıdı.

'15 Temmuz'u fonlayan Körfez ülkesi' başlıklı yazısında Acet, İstanbul Beyoğlu Belediyesi'nin birkaç ayda bir düzenlediği 'Beyoğlu Buluşmaları' isimli platformda konuşmacı olan Çavuşoğlu'nun, konuyu dile getirdiğini ifade etti. Acet'in yazısının ilgili kısımları şöyle:

"Uhdesindeki konularla ilgili ufuk turu yapan Çavuşoğlu, konuşmasının bir yerinde 'Türkiye'deki darbe girişimine parasal destek sağlayan bir Müslüman ülkeden' söz edince kulak kabarttık.

Bakanın ağzından duyduğumuz cümle şöyle bir şey idi: "Türkiye'deki darbe kalkışmasına, hükümeti gayrı meşru yöntemlerle devirme çabalarına bir ülkenin 3 milyar dolar para desteğini sağladığını biliyoruz. Üstelik bu, Müslüman bir ülke." 
Konuşma devam ederken, "Çavuşoğlu hangi ülkeyi işaret ediyor?" diye sorduk. Cevap tahmin ettiğimiz gibiydi: "Birleşik Arap Emirlikleri…""

'NASIL PARALAR HARCANDIĞINI ÇOK İYİ BİLİYORUZ'

"Cuma akşamı AK Parti teşkilatlarına iftar veren Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan, Körfez krizi başladıktan bu yana, Türkiye'nin duruşunu en net yansıtan konuşmayı o akşam yapmıştı.

Konuşmanın bir yerinde '15 Temmuz'a sevinenler' diye bir bağlam vardı.

Erdoğan, "Darbe girişimi olduğu zaman Körfez'de kimlerin buna sevindiğini çok iyi biliyoruz" deyip, şöyle devam etti: "Birilerinin istihbarat örgütleri varsa bizim de var. Kimlerin o geceyi nasıl geçirdiğini çok iyi biliyoruz. Türkiye'de ne oldu, ne oluyor, bitti mi, gidiyor mu, darbe neticeye ulaştı mı, ulaşıyor mu? Bunu takip edenleri çok iyi biliyoruz. Nasıl paralar harcandığını çok iyi biliyoruz.""