Çavuşoğlu, Bharara'yı 'FETÖ'cü ilan etti: Ne kadar şey varsa retweet ediyor...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı'nın ABD'de tutuklanmasına ilişkin konuşurken, "Eski savcının FETÖ'yle çok yakından bağları var. Hatta hakim de dahil. Türkiye aleyhine ne kadar yorum varsa hepsini beğeniyor, retweet ediyor" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson ile ortak basın toplantısı düzenlendi.

Çavuşoğlu ortak toplantıda yaptığı açıklamada, "Halkbank genel müdür yardımcısı, ABD sayahati dönüşünde gözaltına alınmış ve tutuklanmıştır. Dün itibariyle konsolosluk erişimi sağlanmıştır. Süreci yakından takip ediyoruz" dedi.

Eski Savcı Bharara'yı Cemaatçi ilan eden Çavuşoğlu, "Bu işin geçmişine gitmek lazım. Bunu başlatan eski savcı Bharara. Bu sürecin siyasi bir süreç olduğunu düşünüyoruz. Eski savcı FETÖ'yle çok yakından bağları var. Hatta hakim de dahil. Türkiye aleyhine ne kadar yorum varsa hepsini beğeniyor, retweet ediyor. Onun başlattığı dosya üzerinden bu yapıldı. Endişelerimizi olayın başladığı ilk günden beri paylaşıyoruz ABD'li dostlarımızla" ifadelerini kullandı.

Tillerson ise yaptığı açıklamada Rakka konusunda "Bugün gerçekleştirdiğimiz görüşmenin odak noktasıydı bu soru. Çok verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Rakka'nın geleceği konusunda buranın yerel sahiplerine geri verilmesini istiyoruz" dedi.