Çankırı’da yangın, 25 ev kül oldu

Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde çıkan yangında 25 evin yandığı belirtiliyor.

İHA

Edinilen bilgilere göre, ilçe merkezine yaklaşık 10 kilometre mesafede bulunan 45 haneli Serçeler köyünde Güldane T. adlı yaşlı kadının yaktığı sobadan sıçrayan kıvılcımın neden olduğu yangın tüm evi sardı. Kısa sürede büyüyen yangın rüzgarında etkisiyle bitişikteki diğer evlere de sıçradı. Kendi imkanları ile yangını kontrol altına alamayan köylüler Ilgaz İtfaiyesini arayarak yardım istedi. İhbar üzerine köye gönderilen Ilgaz Belediyesine ait itfaiye araçları yetersiz kalınca Çankırı, Ilgaz, Kurşunlu ve Tosya Belediyeleri ile Çankırı, Çerkeş, Bayramören ve Ilgaz Orman İşletme Müdürlüklerinden bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangında ayaklarından yaralanan yaşlı kadın da olay yerine çağrılan ambulansla Ilgaz İlçe Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Olay hakkında bilgi veren Serçeler köyü muhtarı Ekrem Bahçeci, “Bugün sabah saatlerinde ilçeye geldim. Köylüler telefonla arayarak köyde yangın çıktığını söyledi. Hemen köye geri döndüm. Döndüğümde sadece Güldane T.’nin evi yanıyordu. Sonra itfaiye araçları yangına müdahale etti ancak çıkan yangını söndüremedik. Köyde bulunan diğer evlere sıçradı" şeklinde konuştu. 

Diğer taraftan yetkililerden edinilen bilgiye göre, Güldane T.’ye ait evde çıkan yangının, köydeki evlerin birbirine çok yakın olması ve rüzgarında etkisiyle çok kısa sürede büyüdüğü ve evlerin büyük bölümünün ahşap olması nedeniyle kontrol altına alınamadığı öğrenildi.