Çankaya Belediyesi'ne bağlı Çanpaş çalışanı işçiler grevde

Ankara Çankaya Belediyesi bünyesindeki Çanpaş AŞ'de çalışan 1250 işçi toplu iş sözleşmesi sürecinde sendika ve belediye arasında anlaşma sağlanamadığı için greve çıktı.

soL - Haber Merkezi

Ankara Çankaya Belediyesi Çanpaş AŞ'de çalışan temizlik işçileri, DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası ile belediye arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması sonucu greve çıktı. Gece yarısı iş bırakan işçiler Çankaya bölgesindeki çöpleri toplamayarak belediyenin Mühye'deki şantiyesinde eyleme başladı.

Park ve bahçe ile çevre temizliği işçileri de göreve çıkmadı

20 aydır maaşlarına zam almadıklarını söyleyen belediye işçileri kararlı olduklarını ve mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

İşçiler, taleplerini sendika yönetimi ile belediye yönetimine bildirdiklerini dile getirerek eylemlerini olumlu bir sonuç alıncaya kadar sürdüreceklerini bildirdi.

İşçiler, diğer CHP'li belediyelerde taşerondan geçiş yapan işçilere kısmen de olsa daha iyi koşullar sağlanmasına rağmen CHP'nin gözde belediyelerinden biri olan Çankaya Belediyesi'nin, bu konudaki tutumunu eleştirdi. AKP’nin kadro yalanıyla, KHK öncesindeki tüm birikmiş haklarından vazgeçmeleri koşuluyla ve 2020 yılına kadar toplu sözleşme hakkını elinden alarak sefalet ücretine mahkum ettiği işçiler, sendika ve Çankaya Belediyesi arasındaki görüşmelerden sonuç alamadıklarını belirttiler. 60 günlük arabulucu süresinin dolduğunu ve taleplerine ilişkin sonuç alamadıkları için iş bıraktıklarını söyleyen işçiler, bugünden itibaren uyarı niteliği taşıyan iş bırakma eylemlerinden de sonuç alamamaları durumunda grev kararı alacaklarını bildirdiler. 

Ocak ayında gerçekleşen asgari ücret ve enflasyon oranındaki çarpan ücretlerinin ödenmesi, çalışma saatlerinin 40 saat olarak iyileştirilmesi, yol ve yemek ödemelerindeki düzenlemenin KHK kapsamında geçişi yapılan tüm işçiler için sağlanması gibi taleplerini ileten işçiler sonuç alana kadar mücadele etmek konusunda kararlı.

TKP HEYETİ İŞÇİLERİ ZİYARET ETTİ

TKP adına bir heyet, sabah saatlerinde Yeşilkent Mahallesi'ndeki tesiste toplanan işçileri ziyaret etti. İş bırakma kararları hakkında işçilerle konuşan TKP üyeleri, desteklerini ve dayanışma duygularını ileterek işçilerin yanında olduklarını söylediler.