Çanakkale'de 'Halkın Seçeneği Güçleniyor' toplantısı: Parti varsa umut da var

Türkiye Komünist Partisi (TKP) tarafından düzenlenen 'Halkın Seçeneği Güçleniyor' buluşmaları Çanakkale'de yoğun katılımlı gerçekleşen bir toplantıyla devam etti.

soL Haber - Çanakkale

Türkiye Komünist Partisi (TKP) tarafından düzenlenen "Halkın Seçeneği Güçleniyor" buluşmaları Çanakkale'de yoğun katılımlı gerçekleşen bir toplantıyla devam etti. 

Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde yapılan etkinlik, soL yazarı Aydemir Güler'in katılımıyla gerçekleştirildi. 

Etkinlikte TKP Çanakkale İl Örgütü adına açılış konuşmasını Berna Yalçın Ersoy yaptı.

Etkinliğe katılan Çanakkaleliler'i selamlayarak konuşmasına başlayan Ersoy, "Gün geçmiyor ki çocuk tecavüzleriyle, kadın cinayetleriyle, işçi ölümleriyle, doğanın katledilmesiyle ilgili bir haber duymayalım. Gerici piyasa düzeni geleceğimizi karartıyor, yok ediyor. Kanıksamıyoruz, kabullenmiyoruz, reddediyoruz. Çaresiz değiliz, hele ki umutsuz hiç değiliz. Ülkemizin üzerine çöken karanlığı dağıtmak için emekçi halkın bir seçeneği var" dedi. 

"Bu karanlık tablodan Türkiye kurtulur mu?" sorusunu soran Ersoy, "Bizim yanıtımız açıktır. Kurtulmak için bu düzen değişmelidir. Bu yanıtı yaymak, örgütlemek için mücadele ediyoruz. Tıpkı 1920’lerde Mustafa Suphiler'in yaptığı gibi. Suphiler'i, onların yapmaya çalıştıkları işi sürdürerek anıyoruz. Örgütleniyoruz, 15’lerin hatırasına 15 yeni örgüt hediye ediyoruz" şeklinde konuştu.

'TKP ÖRGÜTLENMEYE DEVAM EDECEK'

Ersoy'un ardından etkinlik Aydemir Güler'in konuşmasıyla devam etti.

Geçtiğimiz haftalarda metal sektöründe alınan grev kararında etkili olan komünist işçilerin iradesine değinen Güler, TKP'nin fabrika fabrika, işletme işletme örgütlenmeye devam edeceğini belirtti.

TKP tarihinin birçok darbelerle, saldırılarla kesintiye uğratılmasına rağmen partinin her zaman kendini yeniden yarattığını, ancak artık bunun yeterli olmadığını ifade eden Güler, komünistlerin sürdürdüğü iktidar mücadelesinin zafere ulaşması gerektiğini söyledi.

Güler ayrıca, sosyalizmin uzlaşmacı siyasetler karşısında tek seçenek olarak durduğunu da bir kez daha hatırlattı. 

‘PARTİ VARSA UMUT VAR’

Aydemir Güler’in ardından kürsüye çıkan mobilya işçisi  Ömer Üstün ise "Sevgili dostlar, yoldaşlar hepiniz hoş geldiniz. Öncelikle kendimi tanıtayım, ben Biga’da yaşayan bir işçiyim. 4 aylık kızım Devrim’in babası, sevgili yoldaşım Nermin’in de eşiyim. Yıllardır TKP’de mücadele ediyorum çünkü bu ülkede sömürüye karşı çıkan tek parti TKP. Buradan tüm emekçi arkadaşlarıma sesleniyorum. TKP sizi bekliyor. Gelin hep birlikte mücadele verelim. Parti varsa umut var. Yaşasın sosyalizm" dedi.

Çanakkale halkının yoğun ilgisiyle gerçekleştirilen toplantı, yeni TKP üyesi öğrenci ve emekçilere parti rozetlerinin takılmasıyla son buldu.