Çanakkale'de 'FETÖ' bahanesiyle muhalifleri cezalandırma operasyonu!

Çanakkale'de, Eğitim-İş Şube Başkanı ve Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi gönüllüsü öğretmen Ahmet Mantaş, "FETÖ" operasyonu bahane edilerek açığa alındı. Gerici uygulamalara karşı itirazlarıyla tanınan ve Merkez Ortaokulu'nun imam hatibe dönüştürülmesine karşı mücadele eden Mantaş'ın cemaatle ilişkilendirilmesine tepki yağdı.

soL-Çanakkale

Çanakkale'de, Eğitim-İş Şube Başkanı ve Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi gönüllüsü öğretmen Ahmet Mantaş, "FETÖ" operasyonu bahane edilerek açığa alındı. Gerici uygulamalara karşı itirazlarıyla tanınan ve Merkez Ortaokulu'nun imam hatibe dönüştürülmesine karşı mücadele eden Mantaş'ın cemaatle ilişkilendirilmesine tepki yağdı. 

Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş imzasıyla yazılan yazıda, Çanakkale Merkez Gazi Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Ahmet Mantaş'ın "FETÖ/PYD" ile işbirliği içinde hareket ettiği ve bu örgütün üyesi olduğu iddia edildi. 

Laik ve bilimsel eğitim yanlısı görüşleriyle tanınan, Eğitim-İş Sendikası şube başkanlığı görevini sürdüren, Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi'nin gönüllüsü olarak Merkez Ortaokulu'nun imam hatibe dönüştürülmesine karşı mücadele veren öğretmen Ahmet Mantaş'ın, "FETÖ" ile ilişkilendirilmesi tepkiyle karşılandı. 

AHMET MANTAŞ: BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Yaşadıklarını bir basın açıklamasıyla duyuran Ahmet Mantaş, şunları söyledi: 

"28 Temmuz günü saat 14.45’de okul müdürüm tarafından tarafıma bir tebligatta bulunuldu. Bu tebligatta İl Milli Eğitim Müdür Zülküf Memiş, Vali Yardımcısı Adil Karakaş ve OHAL Valisi Hamza Erkal imzalı görevden el çektirildiğim ile ilgili bir yazı tebligatı aldım. Ben Eğitim-İş Şube Başkanıyım. Eğitim-İş’in Atatürk ilkelerine, cumhuriyet ilkelerine bağlı bir örgüt olduğunu tüm dünya bilir, ama tebligatta ‘FETÖ/PDY ile işbirliği içerisinde hareket ettiğimiz, üyesi olduğumuz, sosyal medya paylaşımları ile desteklediğimiz ve yardımda bulunduğumuz’ iddia ediliyor. Buna kargalar güler. Biz bu cemaatin başındaki kişiye ‘FETÖ’ dediğimiz dönemlerde, şimdi bizi görevden alanlar ona ‘Hocaefendi’ diyordu. Ama şunu biliyoruz, darbe girişiminden sonra OHAL başlatılmasıyla ilk dalgada görevden alınan kamu görevlilerinin toplamı Bakanlık tarafından bildirilmişti. Şimdi illerde kurulan OHAL Komisyonu tarafından, İl Milli Eğitim Müdürü de bu komisyonun içerisinde, geçmiş aylarda Çanakkale'de gericiliğe karşı ve sınıf mücadelesi tavrıyla göz dolduran Eğitim-İş’ten intikam alınıyor. Bu intikamı da, Eğitim-İş Şube Başkanı'na görevden el çektirerek yapıyorlar. Biz boyun eğmeyiz. Sabahın bir sahibi var. Bugünler geçer. İl Milli Eğitim Müdürü’nün yaptığı jurnalciliktir, ispiyonculuktur. 80 dönemindeki darbeden de biz bunu biliyoruz. Beğenmedikleri, sevmedikleri, kendi karşısında gördükleri tüm direnç noktalarını PYD/FETÖ diyerek ihbar edip intikam almak istiyorlar. Eğitim-İş Şube Başkanı olarak OHAL Valisi Hamza Erkal’a bir çağrıda bulunuyorum: Bu işi yapacaksanız doğru yapın. Sapla samanı birbirine karıştırmayın. Kimin ne olduğunu, kimin ne yaptığını bildiğiniz insanları, sanki cemaatin üyesiymiş gibi dahil edip insanların ekmeğiyle, onuruyla, haysiyetiyle oynamayın. Her AKP karşıtı ve muhalif olanı FETÖ’cü diye  açığa alamazsınız. Buna itiraz edeceğiz. Boyun eğmeyeceğiz."

KOMÜNİST PARTİ: SALDIRI LAİKLİĞE VE AYDINLANMA MÜCADELESİNE

Komünist Parti Çanakkale Örgütü'nden yapılan açıklamada, Ahmet Mantaş'a destek için, parti örgütü olarak için bugün 17.30'da Eğitim-İş Sendikası Çanakkale Şubesi önündeki basın açıklamasına katılınacağı duyuruldu. 

Açıklamada şöyle denildi:

"Saldırı aydınlanma mücadelesine, laikliğe, ilerici eğitim emekçilerinedir.

Eğitim-İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş 'Türkiye Devleti içerisinde yapılanan Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile işbirliği içerisinde hareket ettiği, üyesi olduğu, sosyal medya paylaşımlarıyla desteklediği veya yardımda bulunduğu' gerekçesiyle İl OHAL kurulu tarafından açığa alınmıştır. Açığa alınma gerekçesinin kendisi Mantaş’ın aydınlanma mücadelesine, laikliğe, ilericiliğe ve emekçilere karşı yapılan saldırılara karşı duruşu ile taban tabana zıttır.

Bu OHAL kararı derhal geri alınmalıdır. Ahmet öğretmenin kimliğini bütün Çanakkale kamuoyu ve ülkemizin eğitim emekçileri hareketi bilir. AKP iktidarı, eğer OHAL ile yobazlara dokunurken ilerici, aydınlanmacı unsurları da "aradan çıkartmayı" düşünüyorsa, bu örnekte yaş tahtaya bastıklarını söylemeliyiz. 

Tüm ilerici, aydın ve emekçileri darbecilere ve AKP faşizmine karşı mücadele etmeye, ülkeyi içinde bulunduğu karanlıktan kurtarmak için örgütlenmeye çağırıyoruz.

Bu akşam saat 17.30’da Eğitim-İş Çanakkale Şubesi önünde olacağız."