Can Dündar-Erdem Gül davasında gizlilik kararı

Can Dündar ile Erdem Gül'ün yargılandığı MİT tırları davası görüldü. Dosya, CHP'li Berberoğlu'nun fezlekesiyle birleştirilecek.

DHA

MİT Tırları ana davasından ayrılan Cumhuriyet gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün yargılandığı MİT tırları davasının görülmesine başlandı.

Duruşmaya Erdem Gül katılırken, yurtdışında olan ve OHAL kaldırılıncaya kadar dönmeyeceğini açıklayan Can Dündar katılmadı.

GÜL: BU BİR GAZETECİLİK DAVASIDIR

“Biz olağanüstü hal altında yaşıyoruz. Ama bizim davamız olağanüstü halden önceydi! diyen Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül, şunları söyledi:

"Türkiye’de basın ve ifade özgürlüğü, gazetecilerin adliye mesaileri bir süre önce başladı. Bugün daha da sıkılaşarak devam ediyor. Dava üzerinde söylersem, ben adına ne denirse densin, davalarda suçlamalarda adı ne olursa olsun, bu bir gazetecilik davasıdır. Gazeteciliğin yargılanmasıdır. Dolayısı ile meslek örgütü temsilcileri de belirttiler. Bugün burada bir sürü gazetecinin mesaisi var, yargılanıyor. Bütün bunların artık son bulması gerekir. Gazeteciler bir an önce adliyeden ve dolayısı ile hapishanelerden, gözaltından çıkarılıp, kendi işlerini yapmalıdır. Gazeteciler artık haber olmamalı, haber yapmalı.”

Gazeteci kökenli CHP milletvekilleri eski Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer, eski Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu ile İstanbul milletvekilleri Barış Yarkadaş ve Sezgin Tanrıkulu destek için Çağlayan Adliyesi'ne geldi.

Davanın görülmeye başlanmasının hemen ardından mahkeme heyeti, davayla ilgili gizlilik kararı verdi.