Çağ Üniversitesi'nde 'Türkmen katliamını protesto' adı altında ırkçı-gerici gösteri

Mersin'deki Çağ Üniversitesi'nde bu sabah saatlerinde MHP'li öğrencilerin yoğunlukta bulunduğu bir grup, "Türkmen katliamında ölenleri anma" adı altında ırkçı-gerici bir basın açıklaması yaptı.

soL-Mersin

Mersin'deki Çağ Üniversitesi'nde MHP'li öğrencilerin etkin olduğu Öğrenci Konseyi ve Türkçe Topluluğu, bu sabah saatlerinde "Türkmen katliamında ölenleri anma" etkinliği adı altında yerleşkede bir gösteri ve basın açıklaması düzenledi.

Yerleşkede sabahın erken saatlerinde derslerine giden öğrenciler, "Soydaşlarımız için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'na çağırıyoruz" anonsuyla karşılaştılar. 

Irkçı-gerici söylemlerin dile getirildiği basın açıklamasında, sık sık Türklük, Osmanlılık ve müslümanlık vurgusu yapıldı. Açıklamada özellikle "Bir fatiha okumaktan acizler" denilerek Aleviler ve ateistler doğrudan hedef gösterildi.

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ NÂZIM'DAN RAHATSIZ OLMUŞTU

Çağ Üniversitesi yönetimi kısa bir süre önce, okulun Fikir Sanat Kulübü'nce hazırlanan ve üzerinde Nâzım Hikmet'in fotoğrafı ile bir şiirinin yer aldığı broşürden rahatsız olmuş, öğrencilere bu broşürü dağıtamayacaklarını bildirmişti.