'Büyükada toplantısı' nedeniyle tutuklanan Nalan Erkem mide kanaması geçirdi, kelepçeli muayene edildi

Büyükada toplantısı nedeniyle tutuklananlar arasında yer alan Nalan Erkem'in cezaevinde mide kanaması geçirdiği ancak kelepçeli muayene edildiği duyuruldu.

Büyükada’da toplantı yaparken gözaltına alınıp tutuklanan Nalan Erkem’in cezaevinde mide kanaması geçirdiği ve cezaevi hastanesinde kelepçesiyle muayene edildiği açıklandı.

Bianet’ten Çiçek Tahaoğlu’nun haberine göre, Nalan Erkem'in avukatı Murat Dinçer, olayı şöyle anlattı:

“Mide kanaması geçirmişti, ince bağırsakta bir doku bozulması söz konusu. İnce bağırsakla ilgili sıkıntısı daha önceden olan bir şeydi, içeride tekrar nüksetmiş. Cezaevinde epeyce kilo verdi, halsizlik söz konusuydu. Silivri’de cezaevi içinde bir hastane var, dispanser gibi bir yer. Cezaevlerinde hiçbir aşamada kelepçe takılmıyor ancak sadece doktora giderken kelepçe takıyorlar. Hastalara kelepçe takılması ciddi bir insan hakkı ihlali.”

'GENEL CERRAH MUAYENE ETMEMİŞ'

Erkem’in kapalı alanlarda verilen sağlık hizmetleri konusunda çalıştığını projeler yaptığını hatırlatan Dinçer, şöyle devam etti: “Bu nedenlerle cezaevindeki hastaneye gitmek istememiş, dilekçe vermiş. Sonra gardiyanlar ikna etmişler, o da birkaç kez muayeneye gitmiş. Genel cerrah kelepçesini çıkartmamış. Nalan Erkem diğer doktorlardan değil ama genel cerrahtan şikayetçi. Kelepçesini çıkarmasını hatırlattığı halde çıkartmamış, yüzlerine bile bakmamış. Bu onur kırıcı muamele onu çok üzmüş, gözleri dolarak anlattı.”

Erkem’in rahatsızlığının gözaltındayken başladığını aktaran Dinçer, müvekkilinin beslenmesine dikkat etmesi gerektiğini, mide rahatsızlığı raporu olmasına karşın hastane sevk tarihini 1 Kasım’a tarih verdiklerini ve bu duruma itiraz edeceklerini söyledi.

NE OLMUŞTU?

Aralarında Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörü İdil Eser’in de bulunduğu 10 kişi, 5 Temmuz’da gözaltına alınmış, 15 günlük sürenin ardından altısı tutuklanırken, 4'ü adli kontrolle serbest bırakılmıştı. Daha sonra 2'si daha tutuklanmış, böylece sayı 8'e yükselmişti.