Bursa'da 'tarihi' ikiyüzlülük

Bir yanda 2 bin 700 yıllık tarihi koruma ve yaşatma çabasında olan kent gönüllüleri, diğer yanda sermayenin “dostlar alışverişte görsün” ikiyüzlülüğü… Myrleia Antik Kenti üzerinde AVM açmak için “İmar Barışı”ndan yararlanarak tarihi yok sayan Özdilek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, Bursa’nın bir başka değeri olan Gölyazı’da tarih ve turizm buluşması organize etti. Bursa protokolünün…

2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti üzerinde AVM açmak için “İmar Barışı”ndan yararlanarak, tarihi yok sayan Özdilek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, Bursa’nın bir başka değeri olan Gölyazı’da tarih ve turizm buluşması organize etti. Özdilek’in bu tarihi ikiyüzlülüğüne, kendi deyimleriyle “Bursa zirvesi” de dahil oldu. Gölyazı’nın uluslararası alanda daha da ön plana çıkması, eksiklerin tespit edilmesi ve yöre halkının taleplerinin belirlenmesi amacıyla Skal Turizm Profesyonelleri Derneği üyesi iş insanlarından gelen teklif, Özdilek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek’in çağrısıyla gerçekleştirildi. Yıllardır Mudanya’nın ilk kurulduğu yer olan Myrleia’nın tarihi ve turistik bir değer olarak yaşatılması için mücadele eden Myrleia Antik Kenti Platformu’nun çağrılarına kulak asmayan Bursa protokolü, Özdilek’in çağrısıyla yapılan toplantıya katılarak, tarihi ve turistik değerleri korumaya yönelik konuşmalar yaptı. 

GÖLYAZI’DA BİRLİKTE, MUDANYA’DA KÖR, SAĞIR DİLSİZ

Özdilek’in çağrısıyla Gölyazı’da düzenlenen tarih ve turizm zirvesine Vali İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, CHP’li Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, İNOKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, Uludağ İçecek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Kızıl, GÜMTOB Başkanı Mehmet Haluk Beceren, Bursa Turizm Platform Koordinatörü Hasan Eker, Kırcılar A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kırcı, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Irmak Arslan ve birçok iş insanı katıldı. 

DOSTLAR ALIŞVERİŞTE GÖRSÜN 

Myrleia’ya sahip çıkan, Özdilek’e tarih üzerine alışveriş merkezi yapmaması için defalarca çağrıda bulunan Mudanyalılara kulaklarını tıkayan Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, Gölyazı’da gerçekleştirilen toplantıda “Fikir bizlerin, kazanç sizlerin olacak. Eğitim gerekiyorsa firmam adına söz veriyorum eğitim ve danışman tutmaya hazırım. Tuvaletleri gördüm, böyle tuvaletle turizm yapılmaz. Hızla yenilenmesi lazım. Hemen tuvaleti onarmaya ben hazırım. Ancak iyi turizm yapılması kafaların değişmesiyle mümkün. Buraya önce burada yaşayanlar sahip çıkacak” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI HAYRİ TÜRKYILMAZ İSYAN ETTİ 

Mudanya’nın sesine kulak verilmediğini dile getiren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise, tarihi ikiyüzlülüğe isyan etti. Yıllardır Myrleia Antik Kenti Platformu üyesi kent gönüllüleri ile birlikte Myrleia’nın korunması ve geleceğe taşınmasına yönelik başta Bursa Valiliği olmak üzere tüm Bursa’ya çağrıda bulunduklarını hatırlatan Başkan Türkyılmaz, “Özdilek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İmar Barışı kapsamında Yapı Kullanma Ruhsatı karşılığı olan izin belgesini iki saatte alabiliyorken, acele kamulaştırma davası kararımızı bildirdiğimiz Bakanlık, sesimize kulak vermedi. Bulunabileceğimiz her türlü girişimi denedik, süreç sonucunda ne yazık ki yasa gereği, ruhsat vermek zorunda kaldık. Tarihi değerlerimiz düşünülmeden çıkarılmış bu İmar Affı bizler için bir tarihi bir katliama dönüşmüştür. Mudanya’nın sesine kulak tıkayan Bursa protokolü de bu tarihi katliamın sorumlusudur. Tarihin sermayeye peşkeş çekilmesine göz yumulmuştur” açıklamasını yaptı.