Bursa'da 'Halkın Seçeneği Güçleniyor' diyenler buluştu

Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) "Halkın Seçeneği Güçleniyor" buluşmalarının Bursa ayağı coşkulu bir etkinliğe sahne oldu.

soL - Bursa

Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) "Halkın Seçeneği Güçleniyor" buluşmaları tüm hızıyla sürüyor. 

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şube Lokali’nde gerçekleşen etkinliğe TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan katıldı.

Etkinlik, TKP Merkez Komitesi’nin Mustafa Suphi ve yoldaşlarına yazdığı mektubun okunmasıyla başlandı. 

Bursa İl Örgütü adına açılış konuşmasını yapan Ahmet Nişanot, "Bursa’da, okullarındaki gerici müfredat dayatmasına karşı partisini bulmakta gecikmeyen liseliler, MESS dayatmasına karşı mücadele bayrağını daha da yukarı taşıyan ve sermaye sınıfına geri adım attıran metal işçileri ve bu buluşmanın duyurusu için yaptığımız çalışmalarda 'bende bu mücadelenin bir parçasıyım' diyerek gücümüze güç katan gençler umudumuzla birlikte mücadelemizi de büyüttü. Hem yarını hem bugünü kazanacağız" dedi.

Nişanot'un ardından sözü TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan aldı. "Şu anki düzene baktığımızda mantıklı bir şey görmek çok zor. Bursa, İzmir ve İstanbul’da gibi yerlerde milyonlarca konut fazlası var, buna rağmen insanlar evsizler, günlerce aylarca başlarını sokacak ev bulamıyorlar. Sanal para icat ediyorlar. Sanal parayı bilgisayarda üretmek için çılgınca elektrik tüketiliyor. Kaynaklar mantıksızca tüketiliyor. Bu düzen mantıksız. Bunun için TKP'liyim" diyen Okuyan, "Yıllardır söylediğinden geriye düşmeyen ve söyledikleriyle çelişmeyen bir parti TKP. Bu yüzden TKP’liyim. Yıllardır siyaseten boşa düşen, bir akız bir karayız siyaseti yapan politikacılara rağmen yıllardır doğru ve ilkeli siyaseti tek başına temsil eden parti TKP" ifadelerini kullandı.

Okuyan, konuşmasında TKP'ye üyelik çağrısında bulunurken, etkinliğin sonunda TKP'ye yeni üyelik başvuruları alındı.