Bursa'da Görükle Halk Komitesi ikinci toplantısını düzenledi

Bursa, Görükle Halk Komitesi, 2. toplantısını gerçekleştirerek, 15-16 Haziran'ı ve Yenişehir'le Kemalpaşa'da yaşanan işçi hareketlenmelerini konuştu.

Haber Merkezi

Bursa'da işçilerin ve öğrencilerin yoğunlukta olduğu Görükle'de bir araya gelen Halk Komitesi 2. Toplantısını gerçekleştirdi. Gündemde Yenişehir ve Kemalpaşa'da yaşanan işçi hareketlenmeleri ve 15-16 Haziran yıl dönümü vardı. 

Şişecam, Tat ve SEK Süt direnişleri üzerinden değerlendirmeler yapan Halk Komitesi katılımcıları sendikal mücadele, kıdem  tazminatı ve tarihsel ilerleyişi ve işçi sınıfı için kazanımı ve diğer kazımlar değerlendirildi. Son zamanlardaki toplu iş sözleşmeleri ve fabrikalardaki hareketlilik ve müdehale olma kanalları masaya yatırıldı.

Önümüzdeki haftan 15 16 haziran direnişinin yıldönümü gündeme alındı. İşçi sınıfının yeni 15-16 haziran direnişlerine ihtiyaç duyduğu ve sınıf bilincini tekrardan ayağa kaldırmak için 18 haziranda 15 16 haziran direnisini anmak icin bir etkinlik planlanması gerektiği kararına varıldı. 

Görükle Halk Komitesinin bir diğer gündemi ise öğrenci ağırlığının olduğu bölgede uyuşturucu ve fuhuşla mücadeleydi. Türkiye Komünist Gençliği'nin yayınladığı Yaşamın Dozunu Yükselt broşürünün bölgede yaygın dağıtımı ve gündem üzerinden komiteler için örgütlenme hedefini gündemine aldı.