Bursa'da bir gerici müdahale daha: Sevgilini öpemezsin, mekanı terk edin!

Bursa'nın Görükle semtinde Trio Yaşam Merkezi'nde bulunan Ivy Lounge&Bistro adlı kafe-restoranda sevgilisiyle birlikte oturup içki içen Uludağ Üniversitesi öğrencisi, sevgilisine sarıldığı ve onu öptüğü gerekçesiyle işletme yönetiminin gerici müdahalesine maruz kaldı.

Ahmet Çınar

Toplumu saran ve kamusal alanlarda hegemonya kuran gerici anlayış, üniversite öğrencilerinin yoğun olarak yaşadığı sosyal mekanlarda da kendini göstermeye başladı. 

Bunun en yeni örneklerinden biri Bursa'nın Görükle semtinde yaşandı. Dün 20.30 sularında sevgilisiyle birlikte Trio Yaşam Merkezi'nde faaliyet gösteren Ivy Lounge&Bistro adlı kafe-restorana oturan Uludağ Üniversitesi öğrencisi D.B. kısa bir süre sonra işletmenin yöneticileri tarafından "sevgilisine sarıldığı ve onu öptüğü" gerekçesiyle önce uyarıldı, sonra kovuldu.  

"SEVGİLİNİ ÖPTÜN, MEKANI TERK EDİN"

Yaşadığı travmayı soL'a anlatan D.B. "Sevgilimle birlikte oturduk, sipariş verdik. Gelen içeceklerimizi içerken, sevgilim lavaboya gitti. O sırada işletmeci masaya garsonu gönderdi ve sevgilimle samimi olduğum, sevgilimi öptüğüm gerekçesiyle uyardı. Ben şaşırdım. O anda mekanda olan hiç kimsenin rahatsız olmadığını biliyorum, çünkü kimseyi rahatsız edecek bir davranışta bulunmadık. İnsanın sevdiği insana sarılması ya da onu öpmesi son derece doğal. Artık içki satılan mekanlarda bile buna tepki gösteriliyorsa, demek ki gelinen nokta hiç de sağlıklı bir nokta değil" dedi. 

Daha sonra kasaya gidip hesabı istediklerini, hesabı ödedikten sonra mekandan ayrıldıklarını anlatan D.B. "Bize kasada istersek hesabı ödemeden kalkabileceğimiz söylendi. Biz hesabı ödeyerek ayrıldık. Yani kısacası sevgilime sarıldığım ve onu öptüğüm için, çağdaş görünümlü bir mekandan kovulmuş oldum. Gerici anlayış, sosyal ve kamusal alanları etkisi altına almış görünüyor" diye konuştu. 

GÖRÜKLE'DE BENZER BİR GERİCİ MÜDAHALE EYLÜL BAŞINDA YAŞANMIŞTI

Görükle'de benzer bir olay 4 Eylül günü de yaşanmıştı. Zoe Cafe'de sevgili olan iki üniversite öğrencisi, "Burda sevgiline sarılamazsın, ahlak anlayışımıza uymaz" denilerek kovulmuştu.