Bülent Arınç'tan dikkat çeken paylaşımlar

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, referandum sonrası AKP'li bazı yazar ve vekillerin kendisini hedef alan çıkışlarına ilginç paylaşımlar yaparak yanıt verdi.

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kendisine yönelik AKP içinden gelen eleştiri ve açıklamaların ardından dikkat çeken bir çıkış yaptı.

Odatv'de yer alan habere göre, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yakın arkadaşı Fehmi Koru, internet sitesine koyduğu bir yazıyla Arınç'ı hedef alan Metiner'e yanıt vermişti. Koru o yazısında, "Ya aynı kişiler referandumda sürüden ayrı oy kullanacakları mesajını alenen verseler, bu tercihlerini sevenlerine duyurmak için çaba sarf etselerdi ne olurdu?" ifadelerini kullanmıştı.

Bülent Arınç ise Metiner'e doğrudan yanıt vermek yerine Fehmi Koru'nun bu yazısını paylaştı.

Bununla da yetinmeyen Arınç Twitter adresinden Koru'ya ek olarak, Kemal Öztürk, İsmail Kılıçarslan ve Sibel Eraslan’ın köşe yazılarını da paylaşarak "okumanızı tavsiye ederim" notunu düştü.

Arınç'ın paylaştığı Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk yazısında kripto FETÖ'cü Cem Küçük'ü eleştiriyor. O yazıda Öztürk, Cem Küçük için, "Düşünsenize, muhafazakar insanların paralarıyla kurulmuş gazetelerde, parayla yazıp, dindar insanları düşmanlaştırıyorlar. Dindar insanların kurduğu televizyonlarda, yine dindar insanları, ‘kripto, FETÖ’cü, hain, satılmış, Kraliçe’nin adamı, Amerika’nın adamı’ diye suçluyorlar. Cesur değil, cüretkarlar. Hiçbir şey umurlarında değil. Kimse de bunlara “sen kimin adına konuşuyorsun, sus” demiyor" ifadelerini kullanıyor.

Arınç'ın paylaştığı bir diğer Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan da yazısında, “Gücünüzün yetmeyeceğini bile bile bizi tasfiye etmek istiyor olabilirsiniz. Fakat Türkiye İslamcılığı tarihini biraz olsun çalışmanızı salık veririm bunu denemeden önce. Duraksar, tökezler, zayıflar, fakat her seferinde yöntemini ve formunu değiştirerek; idealini hiç değiştirmeksizin yürümenin, yola devam etmenin bir yolunu bulur İslamcılar” diye yazıyor.

Arınç'ın okunmasını tavsiye ettiği bir diğer yazar Sibel Eraslan'ın Star gazetesindeki yazısında ise "Bunlar AK Parti’ye yapışmış mantarlar… Bunlar, çok partili hayata geçişimizden bu yana insan onurunun, inanç değerlerinin ve hürriyetlerin temsilcisi olmuş politik dilin emeğini heba edenler… Bunlar, Ömer Lekesiz’in ifadesiyle ‘’gönül yıkanlar’’, Akif Emre’nin ifadesiyle ‘’dil hasarı’ çıkartanlar" satırları geçiyor.