Bülent Arınç: Erdoğan'a cumhurbaşkanlığı için aday olmamasını söyledim

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, zamanında Erdoğan'a cumhurbaşkanlığı için aday olmamasını söylediğini belirtti.

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, "AKP'ye küskünler" olarak nitelendirilen bir grup ile yeni parti kuracakları yönündeki iddiaları, Habertürk'te katıldığı programda yalanladı.

Arınç, “FETÖ'ye karşı net ve kararlı bir tutum takınmadığı için siyasetin dışına düştü” yolundaki yorumlara "Kesinlikle böyle bir şey yok. Ben 2007’de siyaseti bırakmayı düşünmüştüm Meclis Başkanlığından ayrılırken. 367 saçmalığı sonrası ahdettiğim için bırakamadım. 2011’de bırakayım dedim, bu kez de Erdoğan, ‘İhtiyaç var’ diyerek müsaade etmedi” yanıtını verdi.

'80 MİLYONLUK KİTLEDE 80 KİŞİ HARİÇ HERKES GÜLEN’E SEMPATİ DUYMUŞTUR'

“Ben şundan çok eminim, bu 80 milyonluk kitlede belki 80 kişi haricindeki herkes Fethullah Gülen’in belki bir dini lider olarak, belki eğitim hizmetlerinin güzelliği karşısında bir sempati beslemiş olabilir. Ama o 80 kişi hariç, hiç kimse 15 Temmuz gibi bir ihaneti düşünmemiştir” iddiasında bulunan Arınç, şunları söyledi: “15 Temmuz’dan önceki süreçte Gülen cemaatini öven açıklamalardan dolayı FETÖ’cülük suçlaması yapılıyorsa, başımızdaki cumhurbaşkanımızdan siyasi parti liderlerine varıncaya kadar, devlet bürokrasinin en üst noktasından en alt noktasına kadar bunlar hakkında olumlu sözler sarf etmiş olan herkesi bu kefenin içine koymak lazım. Bana FETÖ’cü diyecek bir akılsız varsa bu ülkede, lütfen bunu genel manada düşünsün ki, “Bunları yüreklendirecek bir açıklama yapmıştır” sorusunun kimler karşılığı olabilir, bunları da bir aklına getirsin.”

“15 Temmuz’dan neredeyse 5 yıl önce bu işleri bırakmıştım” diyen Arınç, “O zaman da ne FETÖ’cülük vardı ne de Fethullah Gülen sempatizanlığı vardı” ifadesini kullandı.

Bülent Arınç, “Sizi neden ve kim kurucu listesinden çıkardı” sorusuna “Hepsi malum belli kişiler. Baş harflerini söylesem olur mu? Onlar kendilerini biliyorlar. İsimlerini söylersem iyice küçülmüş olurlar. Beni yok etmek istediler, çünkü ben güçlü bir insanım” karşılığını verdi.

'ERDOĞAN'A CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN ADAY OLMAMASINI SÖYLEDİM'

“Eskiden bizdik, şimdi ben olduk” sözünün hatırlatılması üzerine ise Arınç, “Bu parti Tayyip Erdoğan’ın partisi değildir. Bu parti millletin partisidir, bir şahsın partisi olamaz. Eleştiri bende hep vardı. Erbakan Hoca’yı da eleştiriyordum. Ama hiçbir zaman bana saygısızlık yapmazdı” dedi.

2007’de Cumhurbaşkanlığı seçimi için Erdoğan’a aday olmaması gerektiğini söylediğini belirten Arınç, “Çünkü senin gibi bir başbakan bu ülkeye gelmedi, sen icracı bir başbakansın” dediğini ifade etti.

'MELİH GÖKÇEK MEVZUSU BENİM İÇİN KAPANDI'

Arınç, 7 Haziran sürecinde eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le aralarında yaşanan "parsel" tartışmasının artık geride kaldığını savunarak “Ben, aramızdaki sorunun artık kesinlikle bittiğine inanıyorum. Barışmak söz konusu değil ama artık bu konuyu tartışmaya kimsenin ihtiyacı yok. Benim için bu mevzu artık kapandı" ifadelerini kullandı.

AKP’yle tekrar yakınlaşmasının, "FETÖ" üyeliği suçlaması ile yargılanan damadı Doktor Ekrem Yeter’in durumuyla ilgili olduğu yorumlarına sert çıkan Arınç, "Bu diyenleri bilsem de, onların yüzlerine karşı “Siz alçaksınız” diyebilsem" dedi.