Bugün Milli Eğitim Bakanı açıyor: Çocuklarınızı bu okuldan uzak tutun!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın bugün açılış törenine katılacağı özel Birikim Okulları'nın yönetim kadrosu, siyasal islamcılığın ve gericiliğin kadro kaynaklarını oluşturan Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği'nden geliyor. Okulun sekiz kişilik yönetim kadrosunun beşi MGV ve AGD kökenli...

Haber Merkezi

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın bugün açılış törenine katılacağı özel Birikim Okulları'nın yönetim kadrosu, siyasal islamcılığın ve gericiliğin kadro kaynaklarını oluşturan Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği'nden geliyor. Okulun sekiz kişilik yönetim kadrosunun beşi MGV ve AGD kökenli...  

1996 yılında bir grup siyasal islamcı tarafından kurulan özel Birikim Okulları'nın yeni kurulan Ankara kampüsünün açılışı, bugün Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yapılacak. 

"Zekayı da parlatır, maneviyatı da", "Fıtrattan umrana eğitim", "Hâyâ sahibi bir nesil" gibi sloganlarla faaliyetini sürdüren özel Birikim Okulları'nın yönetici kadrosu, Tayyip Erdoğan'la aynı gerici gelenekten geliyor. Refah Partisi'nin gençlik kuruluşu olan Milli Gençlik Vakfı ile Saadet Partisi'nin gençlik kuruluşu Anadolu Gençlik Derneği'nde aktif görev üstlenen yönetim kadrosu, siyasal islamcı kimlikleriyle bilinen isimlerden oluşuyor. 

MGV ve AGD Türkiye'de siyasal islamcı ve gerici geleneğin kadro kaynaklarını yetiştiren kuruluşlar olarak tanınıyor. 

Birikim Okulları'nın Ankara kampüsünün geçen ağustos ayındaki resmi olmayan açılış törenine AGD genel başkanı Salih Turhan, Kudüs Bilinci Derneği başkanı Fatih Sevenli, AGD genel sekreteri Halil Adıgüzel, Önder İmam Hatipliler Derneği Ankara şube başkanı Enes Şişman, Hak-İş genel başkan yardımcısı Ali Cengiz Gül, MÜSİAD Ankara başkanı İlhan Erdal katılmıştı.