Bu sözler bir AKP'liye ait: Dün Gülen'e tapıyorlardı...

AKP'li Aydın Ünal, geçmişte Fethullah Gülen'e tapacak durumda olanların bugün 'FETÖ ile sadece ben mücadele ediyorum' havasında olduklarını iddia etti. Aydın Ünal'ın sözleri AKP'li vekillerin Fethullah Gülen övgülerini ve itiraflarını akıllara getirdi.

Yeni Şafak'ta yazan AKP İstanbul Milletvekili Aydın Ünal, "Şantajın hesabı sorulur" başlıklı bir yazı kaleme aldı. 

Yazısında "Dün, Fetullah’a neredeyse tapacak kadar Fetullahçıydılar" ifadelerini kullanan Ünal, "bugün ise, 'FETÖ ile sadece ben mücadele ediyorum' havasında, sosyal medyayı, yerel ve ulusal medyayı, gazete köşelerini, ekranları kullanarak itibar suikastleri yapıyor, tehditle, şantajla çıkar peşinde koşuyorlar" sözlerine yer verdi.

Ünal'ın sözleri akıllara AKP'li vekiller ve yandaşlarının Gülen Cemaati ile olan ilişkisini getirdi. 

Başta "kandırıldık" diyen Erdoğan olmak üzere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan AKP Sözcüsü Mahir Ünal'a kadar pek çok AKP'li siyasetçinin Gülen'i öve öve bitiremediği günleri unutan Ünal, yazısında "Bu daha başlangıç… FETÖ ile mücadeleyi ranta çevirmeye çalışan kim varsa, FETÖ ile mücadele görüntüsü altında Fetullahçılığın âlâsını yapan kim varsa tasfiye olacak ve hesap da sorulacak" ifadeleriyle devam etti. 

Ünal yazısının sonunda hedef göstermeyi de unutmadı:

"Siz siz olun, çevrenizde FETÖ’ye abartılı şekilde tepki veren, mücadeleyi sulandırmaya çalışan kim varsa ona kuşkuyla yaklaşın. Bir de şantaja boyun eğmeyin. Şantaja boyun eğmek, umutsuzluğa kapılmak, mücadeleden vazgeçmek bu ahlaksız güruha boyun eğmektir. Hepsinin maskesi düşecek. Meydanı onlara bırakmayın…"