Bu ne hız YSK?

Binlerce yurttaşın seçim sonuçlarına itiraz dilekçeleri ve partilerden giden itiraz dosyalarına ilişkin YSK Başkanı Sadi Güven tarafından yapılan açıklama kafaları karıştırdı. "Referandum sonuçlarına yapılan itirazları öğleden önce değerlendireceğiz" diyen Güven'in AKP'nin el altından ilettiği "FETÖ"cü tehditleri sonrası baskı altında olduğunu tahmin etmek zor değil.

Haber Merkezi

Referandumda yaşanan usulsüzlüklere ilişkin binlerce itiraz ve dosyanın iletildiği YSK'dan tartışma yaratacak bir açıklama daha geldi.

YSK Başkanı Sadi Güven, "Referandum sonuçlarına yapılan itirazları öğleden önce değerlendireceğiz" derken, bunca itiraz dosyasının sadece 1 gün sonra karara bağlanacağına ilişkin açıklama kafaları karıştırdı.

YSK'ya yönelik seçim sonrası yurttaşlardan ve muhalefetten gelen tepkiler sonrası alınacak karar merak konusuyken, AKP'nin YSK Başkanı ve Kurul üyelerine yönelik el altında ilettiği tehditler de oldukça dikkat çekici.

AKP'li gazetecilerden Fatih Tezcan, "YSK Başkanı Sadi Güven'le ilgili acilen derin bir FETÖ soruşturması başlatılmalıdır. Sadi Güven ve bazı YSK yöneticileri FETÖ şüphelisidir" tehdidini AKP adına YSK'ya ileten isimlerden biri olurken, bu mesajlar sonrası Güven ve diğer kurul üyeleri yoğun bir tehdit serisine maruz kaldı.

'TAM KANUNSUZLUK DEĞERLENDİRİLECEKTİR'

Konuya ilişkin soL'a değerlendirmede bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Erdal Aksünger, "Tüm itirazların bugün değerlendirilmesi mümkün değil. Dün yaptığımız tam kanunsuzluk gerekçesiyle iptal talebimizi değerlendirecek diye düşünüyoruz. Diğer itirazlara ilişkin süreç devam edecektir" açıklamasında bulundu.

AKP'lilerin YSK'ya yönelik "FETÖ"cü açıklamalarını da değerlendiren Aksünger, "Tahakküm altına almak için bu tavır sergileniyor. Eğer böyle bir iddiaları varsa önce kendi YSK üyelerinden başlasınlar" dedi.

BAŞVURU KABUL EDİLMEDİ

YSK'dan yapılan açıklamada, CHP'nin seçim iptali başvurusunun kabul edilmediği duyuruldu.

Yapılan hukuksuzluklara dikkat çeken CHP, kanunsuzluk sebebiyle seçimin iptali için başvurmuştu.