Bu fotoğraf 'Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi'nin temel atma törenininden

Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi’nin (GUHEM) temeli Bursa’da atıldı. "Milli astronot için ilk adım atıldı" başlığıyla paylaşılan temel atma töreninin fotoğraf karesi, "milli astronotlar için ilk adım" iddiasıyla yapılan projeye dair ip uçları veriyor.

AKP'nin bilim düşmanlığı ve bilim merkezlerini buraları gerici uygulamaların beşiği haline çevirdiği herkes tarafından biliniyor.

Bursa'da Türkiye'nin ilk uzay temalı merkezi Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi'nin (GUHEM) temeli "dualarla" atıldı. 

Projenin temel atma törenine Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ve Bursa protokolü katılırken, içinde uzay ve havacılıkla ilgili eğitim amaçlı düzenek ve sergilerin yer alacağı merkez "Milli astronot için ilk adım" başlığıyla yandaş medya tarafından servis edildi. Haberin yandaş Yeni Şafak tarafından servis edilen fotoğrafı ise, AKP'nin "bilim" ile ilişkisini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Gericilerin öncelikli hedefi haline gelen TÜBİTAK'ın desteği ve AKP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yaptırılacak merkez, 13 bin metrekare kapalı alana inşa edilecek. 

​BAKAN IŞIK: 4. SANAYİ DEVRİMİNE HAZIRLIKLI OLMALIYIZ

Yeni Şafak'tan Murat Palavar'ın 'Milli astronot için ilk adım' başlıklı haberine göre, programda konuşan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Türkiye'nin 1., 2., 3. sanayi devrimini kaçırdığını 4. sanayi devrimini yakalama fırsatı olduğunu söyledi. Hazırlıklı olmamız gerektiğini söyleyen Işık "Bu merkezin kurulmasını gençlerimizde bilime teknolojiye uzay ve havacılığa merak uyandırması açısından önemli görüyorum. Belki 20 yıl sonra 'Türkiye'nin havacılıkta en iyi şehri hangisi' derseniz ben size Bursa derim" dedi.