Bozdağ: Suriye'nin Afrin'e girmesi felaket olur

Bakanlar Kurulu sonrası Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ açıklamalarda bulundu.

Bakanlar Kurulu sonrasında konuşan Bekir Bzodağ Afrin operasyonu hakkında "Zeytin Dalı harekatı başladığı gün nasıl bir hedefle başladıyla aynı hedef doğrulştusunda başarılı şekilde devam etmektedir. 1651 terörist etkisiz hale getirildi. Suriye Resmi Haber Ajansı Syriye rejimine dair bazı güçlerin Afrin'e gireceğine dair haber geçtiysede bu resmi kaynaklar tarafından doğrulanmamıştır. Rejimin Afrin'e asker göndermesi felakete yol açar. Rusya ile Türkiye'nin harekat başlamadan önce Afrin'e bakışı neyse şu an da odur. 16 Mart'ta üçlü dışişleri bakanları toplantısı yapılacaktır" ifadelerini kullandı. 

Çocuk istismarı konusuna da değinen Bozdağ "Çocuklarımızın her biri bize emanettir. Her türlü suça ve ahlaksızlığa karşı çocuklarımızı korumak hepimizin vazifesidir. Çocuklarıma dönük cinsel istismar suçu başta olmakla birlikte bunu tamamıyla ortadan kaldırmak sadece hükümetin çalışmasıyla yapılacak bir şey değil. Ev ev, sokak sokak, mahalle mahalle mücadele etmeliyiz. Bu konuda duyarlılığı birlikte artırmalıyız. Sadece cezalar ile bu meseeyi halledemeyeceğimizi hepimizin bilmesi gerek. Tabi en ağır cezalar verilecektir. Bu işin bir boyutu yani çocujlarımızızn istismar edildikten sonra bir caydırıcı boyuru var. Burada sorumluluk 80 milyon insanın tamamına aittir. Birlikte mücadele etmeliyiz" dedi.

İttifak görüşmelerine değinen Bozdağ "MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli'nin oluşturduğu 3 kişilik heyet ile AK Parti heyeti bir araya geldi. Uyum düzenlemeleri ve seçim güvenliği ile ilgili bazı konuları ele aldılar. 26 madde üzerinde mutabakat sağlandı, hayırlı olsun. Bunların içinde neler olduğunu ben bugün açıklamayacağım. Bunu çarşamba günü açıklayacaklar. Oy pusulası nasıl olacak, milletvekili dağılımı hangi hususlarda olacak bunların cevabı yasal düzenlemelerle verilecektir. Seçim barajına ilişkin bir değişiklik yok" sözlerini kullandı.