Boşanma davası açan eşini kaynar suyla yaktı, serbest bırakıldı

Kocaeli'de uyuyan eşinin üzerine su dökerek yakan Ahmet Duran isimli şahıs mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

DHA

Eşine şiddet uyguladığı için evden mahkemenin evden uzaklaştırma cezasıverdiği Ahmet Duran, çaydanlıkta kaynattığı suyu kendisine boşanma davası açan eşi Ayten Duran'ın üzerine döktü. Kaynar suyu Ayten Duran'ın uyuduğu sırada üzerine döken Ahmet Duran ise kaçtı.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Ayten Duran, ilk müdahalenin ardından sevk edildiği Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Ünitesinde tedavi altına alındı. Kadının yüz, kol ve göğüs bölgesinde ciddi yanıklar oluştuğu ve hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi. Olaydan üç gün sonra teslim olan Ahmet Duran sevk edildiği adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

KIZINA BIÇAK ÇEKMİŞ
Ayten Duran’ın kızı G.D. (17) yaklaşık 14 aydır evde kalmadığını söyleyerek, “14 ay önce eve alkollü bir şekilde gelen babam bana bıçak çekti. Ben de ona bıçak çektim. O şekilde elinden kurtulup evden ayrıldım. 14 aydır da bir yakınımın yanında kalıyorum. Eve gitmeye çok korkuyorum. Annemi de çok kötü bir hale getirdi. Boşanma davasına da beni tehdit ettikleri için çok korktuğumdan katılmadım” dedi.

Ayten Duran'ın, Ahmet Duran hakkında şiddet uyguladığı gerekçesiyle 6 ay önce boşanma davası açtığı ve davanın 3 ay önce yapılan duruşması, tanık gösterilen kızları gelmeyince 7 Nisan’a ertelendiği öğrenildi.