Booking krizi sürüyor: Otelciler isyan etti

Türkiye Otelciler Birliği, Booking isimli rezervasyon sitesinin erişime kısıtlanmasını endişeyle karşıladıklarını açıkladı.

Ünlü rezervasyon sitesi Booking. com'un erişime kısıtlanmasına bir tepki de otelcilerden geldi.

Türkiye Otelciler Birliği, "Booking.com tarafından, devreye sokulan 'yurt içinden yurt içine rezervasyonlarda erişim engellemesi' konaklama sektörü açısından endişe ile takip edilmektedir" açıklaması yaptı.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

Dünyadaki ve sektörümüzdeki hızlı gelişmeler ve geleneksel satış kanallarının hızla yerini teknolojiye bıraktığı günümüzde, dünya turizminde söz sahibi ülkeler arasında yer almak hedefi olan ülkemizin, küresel gelişmelerin karşısında olmak gibi bir uygulamaya geçeceği beklenmemelidir. Booking.com tarafından, mahkeme süreci devam etmesine karşın, devreye sokulan 'yurt içinden yurt içine rezervasyonlarda erişim engellemesi' konaklama sektörü açısından endişe ile takip edilmektedir. Söz konusu endişelerin giderilmesi ve gelişmelerin kalıcı olarak çözümü için tüm taraflarla temaslarımız devam etmektedir. Booking.com'un küresel pazarda etkinliği ve ülkemize yönelik olası olumsuz algının oluşmaması açısından sektör örgütleri ile sektör mensuplarının ılımlı, uzlaşmacı ve kapsayıcı bir tavır sergilemesi, zor bir süreç içerisinde olan Türk turizminin gerekliliği ve önceliği olmalıdır.