Bomba düzenekli odun ve matkabın ardından şimdi de şarj cihazı

Malatya'da bir odunun ve matkabın içerisine yerleştiren patlayıcıların ardından bu kez de sarj cihazının içinde patlayıcı bulundu.

DHA

Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi'nin kırsal kesimindeki Sulu Mahallesi'nde sobaya atılan içerisine dinamit lokumu yerleştirilen odunun patlaması sonucu yaralanan ve tedavi altına alınan 6 kişiden biri olan Mehmet Özdağ’in akrabasının otomobilinde kendisine ait olmayan bir şarj cihazının içine yerleştirilmiş bomba bulundu.

İlçeye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Sulu Mahallesi’nden Malatya'ya gelen Sadık Öncel, kent merkezindeki işlerini tamamladıktan sonra, yeniden köye döndü. Eve gireceği sırada, otomobilin arkasında, kendine ait olmayan poşet buldu. İçini kortrol eden Sadık Öncel, bir şarj cihazı buldu. Şarj cihazının ağırlığından şüphelenen Sadık Öncal durumu jandarmaya bildirdi. 

Jandarma ekipleri yaptıkları kontrolde, telefon şaj cihazının içinde bomba olduğunu tesbit etti. Şarj cihazını alan jandarma kontrollü şekilde patlattı. 

Geçen pazartesi günü meydana gelen patlamada, odun içine gizlenmiş dinamit lokumunun patlamış, Mehmet Özdağ ile Özdağ ailesinin 6 ferdi yaralanmıştı. Yapılan aramada, odunluğa gizlenmiş 5 odun içinde dinamit ile aileye ait olmayan bir matkabın içinde farklı nitelikli bir patlayıcı bulunmuştu. Jandarma olayla ilgili çok yönlü soruşturmasını sürdürürken, patlamada ağır yaralanan Mehmet Özdağ’ın tedavisine İstanbul’da devam edileceği ifade edildi.