Bolu’daki Gökçesu deresinde kirlilik nedeniyle binlerce balık öldü

Bolu’nun Mengen ilçesindeki Gökçesu deresinde binlerce balık kirlilik nedeniyle telef oldu. Kirliliğin kaçak avcılıkta kullanılan kireçten kaynaklanmış olabileceği belirtiliyor.

Bolu'nun Mengen ilçesi'nde bulunan Gökçesu deresinde yaşanan kirlilik nedeniyle binlerce balık telef oldu. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Taş, kaçak avcılıkta kireç kullanımı gibi yöntemlerin balık ölümlerine neden olabileceğini açıkladı.

Siyaha dönen Gökçesu deresinden yayılan kötü koku çevre köylerdeki vatandaşları dahi rahatsız ediyor.

Deredeki kirlilik, kötü koku yaymasının yanı sıra toplu balık ölümlerine de neden oluyor. Balıkların su yüzeyine çıktığını gören köylülerin ihbarı üzerine dereyi inceleyen Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri, balıkların üç-dört gün önce öldüğünü belirledi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Taş şunları kaydetti:

“Balık ölümlerinin Gökçesu deresinde yaklaşık iki kilometrelik bir kısmında olduğu gözlemlenmiştir. Balık ölümlerinin suyun akıntısı sebebiyle nehrin çıkış yönünde yoğunlaştığı görülmüştür. Balık ölümlerinin toplu olması ve belli bölgede yoğunlaşması nedeniyle kaçak avcılıkta kullanılan kireç kullanımı gibi bazı yöntemlerden şüphe edilmektedir. Balık ölümlerinin kesin sebebini belirlemek üzere toksikolojik, mikrobiyolojik ve kimyasal yönden araştırılması için balık ve su numunesi alınmıştır.”

Balık ölümlerinin kesin nedeni inceleme sonrası ortaya çıkacak.