Boğaziçi Üniversitesinde zamlara karşı yemek boykotu

Boğaziçi Üniversitesinde akademik ve idari personelin yemek ücretleri zamlandı. Eğitim Sen İş Yeri Temsilciliği, üniversite yönetimi zamları geri alana ve makul, eşit bir artış öngörene kadar yemekleri boykot etme kararı aldı.

Haber Merkezi

Boğaziçi Üniversitesi Genel Sekreterliği, önceki gün akademik ve idari personele gönderdiği e-postayla yemek ücretlerine zam yapıldığını duyurdu. Zammın, yemek yardımının üstünde bir fiyata denk düştüğünü gören Eğitim Sen boykot kararı aldı. 

YEMEKLERİ BOYKOT EDECEKLER

Eğitim Sen'den yapılan açıklamada, şöyle denildi: 

"16 Ocak 2017'de tarihinde yemek ücretlerimize zam yapıldığını öğrendik. Her yıl, yemekhane ihalesi yapıldıktan sonra böyle bir zam beklenir. Biz de daha önce genel sekreterimizle görüşmemizde, yapılması beklenen bu zammın makul olması yönünde talebimizi iletmiştik. Fakat üniversite yönetimimiz, hem memur maaşlarına yapılan zammı gözardı etmiş hem de devletin bile asgarisini almakla mükellef olduğu yemek yardımının (1/3 oranı) üstünde bir fiyat artışına gitmiştir.

Evet önceliğimiz yemek, servis ve kreş hizmetlerinin biz emekçilere ÜCRETSİZ olmasıdır ve mücadelemiz bu yöndedir. Ama en azından daha önceki yönetimler yemek fiyatları ile ilgili artışlarda sendika olarak bizlere bir bilgilendirme yapar ve bizim de düşüncelerimiz gözetilerek makul bir artış yapılırdı. Bu sene yapılan bu artış için sendikamıza herhangi bir bilgilendirmede bulunulmamıştır. 

Bugün üye ve çalışan arkadaşlarla yaptığımız toplantı sonucunda, üniversite yönetimi zamları geri alana ve makul, eşit bir artış yapana kadar YEMEKLERİ BOYKOT ETME kararı aldık."

EKMEK PEYNİR YİYECEKLER

Eğitim Sen İş Yeri Temsilciliği üyeleri, öğle yemeği saatlerinde kuzey kampüste bir araya gelerek ekmek ve peynir eşliğinde yemek botkotunu gerçekleştirecekler. 

GEÇEN YIL TAŞERON İŞÇİLER EYLEM YAPMIŞTI

Geçen yıl da Boğaziçi Üniversitesi taşeron işçileri de zamlar nedeniyle boykot eylemi yapmışlardı.