Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

BMW 1 milyon aracı geri çağrıyor

BMW AG, 1 milyon aracın geri çağrılacağını duyurdu.

Yayın Tarihi: 05.11.2017 , 12:13 Güncelleme Tarihi: 08.05.2021 , 06:02

BMW AG tarafından bugün yapılan açıklamada yangın riski iki ayrı üretim hatası nedeniyle Kuzey Amerika'da yaklaşık 1 milyon aracın geri çağırılacağı ve bu geri çağırmanın diğer ülkelere de yayılabileceği ifade edildi.

İlk geri çağırmanın 670 bin adedin üzerinde 2006 ila 2011 yılları arasında üretilen U.S. 3 serisi araçlarda iklimlendirme sisteminde yangına neden olabilecek aşırı ısınma sorunundan kaynaklandığı belirtildi.

İkinci geri çağırmanın 2007-2011 yılları arasında üretilen 740 bin araçta paslanarak, nadiren de olsa yangına sebep verebilecek bir vanadan kaynaklandığı ifade edildi.

Geri çağırmaya konu olan araçlar arasında 128i, 3-serisi, 5-serisi, X3, X5 ve Z4 modeli araçlar olduğu belirtildi.
 

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.