'Biz ona çete reisi diyorduk'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Beylikdüzü Belediyesi tarafından yaptırılan okulların açılış töreninin ardından, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Tezcan, "Sayın Arınç’ın bir açıklaması vardı; '80 kişi dışında, 80 milyon FETÖ’ya sempati duyuyordu.' Siz o 80 kişi içinde miydiniz?” sorusuna, "Tabiki bizim sayılarla ilgili bir rakam vermem mümkün değil ama sempati duymaların içinde olduğumuz kesin. Sayın Arınç biraz daha tabi ki çarpıcı olsun diye böyle bir sayısal örnek vermiştir mutlaka ama. Bir gerçeği ifade ettiği doğru Türkiye’de özellikle AK Parti iktidarının Fethullah Gülen çetesini, FETÖ terör örgütünü devletin içine yerleştirdiğini biliyoruz'' yanıtını verdi.

'ÇETE REİSİ DİYORDUK'

Tezcan şöyle devam etti:

''O zaman 'muhterem hoca efendi' dediklerinde biz 'çete reisi' diyorduk Fethullah Gülen’e. Şimdi Fethullahçı terör örgütü demeye başladılar. Devletin içerisine bu yapıyı yerleştirirlerken biz karşı çıktığımız da bize ‘Muhterem hoca efendiye ‘Niye bu lafları söylüyorsunuz’ diye savunmaya geçiyorlardı. Sayın Arınç’ın bu söylemi bir gerçeği ifade ediyor. Şu anlamda gerçeği ifade ediyor. İktidar FETÖ’yü devlete yerleştirmiştir.Sıradan memur kamu görevlisi, devlet içerisinde çalışanların ikbal ve istikbali bu çeteye bağlanmıştır. Kim sayesinde bu iktidar sayesinde AK Parti iktidarı eliyle FETÖ devletti güç kazanmıştır. Vatandaşın kaderi, memurun kaderi, bürokratın kaderi de FETÖ’nün eline terk edilmiştir."