Bir KYK yurdu panosu: Manevi rehberlik servisi, tefsir atölyesi, umre gezisi, Osmanlıca kursu...

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı KYK yurtlarında dinsel düşünce ve yaşam tarzı dayatması sürüyor. İzmir Bornova'daki KYK kız öğrenci yurdunun duyuru panosu, yurtlardaki dayatmayı gözler önüne seriyor.

soL-İzmir

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu öğrenci yurtlarında dinsel düşünce ve yaşam tarzı dayatması tüm şiddetiyle devam ediyor. İzmir Bornova'da bulunan KYK kız öğrenci yurdunun ilan panosundaki duyurular, söz konusu dayatmayı kanıtlar nitelikte.

Bornova KYK kız öğrenci yurdu panosunda umre seyahati, manevi rehberlik servisi, tefsir atölyesi, Osmanlıca kursu gibi etkinliklerin duyuruları yer alıyor. 

Manevi Rehberlik Servisi adı altındaki faaliyette, "manevi rehberlik uzmanı" olduğu iddia edilen Nuran Söğüt adlı kişinin "siyer okumaları", "Kuran eğitimi", "temel dini bilgiler" konularında ders vereceği duyuruluyor.

Aynı panoda Bornova Müftü Yardımcısı tarafından "Tefsir atölyesi" düzenleneği ilan ediliyor.  

OSMANLICA KURSU DA VAR!

Panoda ayrıca KYK öğrencileri Osmanlıca kursuna davet ediliyor. 

"HAYDİ GENÇLER UMREYE" DUYURUSU

Bornova KYK yurdunda bir başka duyuru ilanda ise "Haydi üniversiteli gençler umreye" denilerek, öğrenciler Mekke ve Medine seyahatine davet ediliyor. 

SABAH NAMAZI BULUŞMALARINA DAVET

Geçen ay da Bornpva KY kız öğrenci yurdunda kalan öğrenciler Hisar Camisi'nde düzenlenen sabah namazı buluşmalarına davet edildiler.