Binali Yıldırım'dan 'Cemaat' açıklaması: Verdiğimiz her kuruşu fitil fitil burunlarından getireceğiz

Başbakan Binali Yıldırım, Gülen cemaatine ilişkin yaptığı açıklamada "Verdiğimiz her kuruşun da vatandaşlarımızın verdiği her kuruşun da fitil fitil burunlarından getireceğiz, geri alacağız. Almaya da başladık" ifadelerini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım, Ümraniye'de düzenlenen Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı Danışma ve Dayanışma Toplantısı'nda konuşma yaptı.

Erdoğan'ın ardından Cemaat'e finansal yardımda bulunduklarını itiraf eden Binali Yıldırım, gerici derneklere ve cemaatlere yardımda bulunmaya devam edeceklerini açıkladı.

Yıldırım şunları söyledi:

"Her şey apaçık olacak, saydam olacak. 'Allah rızası için gençlerimize, geleceğe yatırım yapmak istiyorum' diyenler burada birbiriyle yarışır. Böyle vakıflar için can kurban. Başımın gözümüzün üstünde yeri var. Ama 'Dinimiz yükselsin, gençlerimiz memleket sevenler yetişsin, dinini, diyanetini öğrensin' diye para verenlerin, paralarını toplayıp yurt dışında senatörlerin seçimlerinde, lobi kuruluşlarının faaliyetlerinde, ülkelerde rejimlere ayar vermeye harcayan alçaklara, teröristlere verilecek kör kuruşumuz yok. Verdiğimiz her kuruşun da vatandaşlarımızın verdiği her kuruşun da fitil fitil burunlarından getireceğiz, geri alacağız. Almaya da başladık" dedi.