Binali Yıldırım'dan başkanlık açıklaması: Başörtü yasağını kaldıracağımız zaman...

Başbakan Binali Yıldırım, "Hayırcılara bakın ona göre karar verin. Bölücülüğe evet diyen, FETÖ'ye evet diyenlere bu millet nisanda referandumda dersini verecek. Bölücülerden de, FETÖ'cülerden de, vesayetçilerden de hesabını soracaktır" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni'nde konuştu.

"Rahmetli babam arsa almıştı, oraya bir inşaat yaparken buranın çamurlarını çok çiğnedik" diyen Yıldırım, Fikirtepe'ye "tamamen yepyeni bir şehir" inşa edileceğini söyledi.

'BAŞÖRTÜ YASAĞINI KALDIRACAĞIMIZ ZAMAN...'

Anayasa değişikliği ile ilgili de konuşan Yıldırım şunları söyledi: 

"Bu anayasa değişikliği nedir biliyor musunuz? Memlekette güzel bir iş olsa, faydalı bir iş olsa CHP hemen harekete geçer. Bunların hatırlayın, başörtü yasağını kaldıracağımız zaman 'Bu bir rejim meselesidir' dediler. Başörtü yasağını 28 Şubat kalıntısı vesayet uygulamalarını kaldırırken, CHP, 'Bu bir rejim sorunudur' dedi. Bu anayasa değişikliğine ne demesini beklersiniz? Ona da rejim sorunu dedi. Ey CHP, ey Kemal Bey; uyan artık. Türkiye rejimini seçti. 1923'te Cumhuriyeti ilan ettik. Cumhuriyeti daha da ileri taşıyacak yeni anayasayı milletmizin huzuruna getiriyoruz. Her ne kadar siz Meclis'te aslanlar gibi kürsü işgal ederek, ayak ısırarak bunu engellemeye çalışsanız da başaramadınız, şimdi söz milletindir, karar sizindir."

'HAYIRCILARA BAKIN'

Başkanlık sistemine "Hayır" diyenleri hedef alan Yıldırım, "Hayırcılara bakın ona göre karar verin" dedi.

Yıldırım "bölücülüğe evet diyen, FETÖ'ye evet diyenlere bu millet nisanda referandumda dersini verecek. Bölücülerden de, FETÖ'cülerden de, vesayetçilerden de hesabını soracaktır" şeklinde konuştu.