Binali Yıldırım: Yeni anayasa bütün partilerin katılımıyla hazırlanacak

Başbakan Binali Yıldırım, "yeni Anayasa'nın bütün partilerin katılımıyla hazırlanması için bir görüş birliği olduğunu gördük" dedi.

DHA

Başbakan Binali Yıldırım, "yeni Anayasa'nın bütün partilerin katılımıyla hazırlanması için bir görüş birliği olduğunu gördük. Bunun için daha önce başlayıp yarıda kalan süreci de devam ettirme kararı aldık" dedi.

Yıldırım, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın "tam anlamıyla İçişleri Bakanlığı'na bağlanacağını" açıkladı.

'BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ'NÜN ADI DEĞİŞECEK'
Ayrıca Boğaziçi Köprüsü'nün adının "15 Temmuz Şehitleri Köprüsü" olacağı da duyuruldu.

Yıldırım, yeni anayasa çalışmalarına HDP'nin de katılabileceğini bildirerek, YAŞ'ın bir günde bitirilmesinin planlandığını söyledi.

'HEPSİ BİRBİRİNİ İHBAR EDİYOR'
Ankara'daki F-16 pilotlarının yabancı uyruklu olduğu iddialarına ilişkin ise Yıldırım, "Böyle bir şey yok. Ama bunların nüfusunda T.C. yazması hiçbir şeyi değiştirmez. Bunlar asker kılığında canilerdir. Terörist grupların elemanlarıdır. Bu işe kalkışanlar birer birer çorap söküğü gibi geliyor, hepsi birbirini ihbar ediyor. Neticede kim var kim yok, herkes kanun önüne çıkacak, hesabını veriyor" diye yanıt verdi.