Binali Yıldırım, TEOG'un yerine ne geleceğini açıkladı...

TEOG'u Erdoğan'ın talimatıyla bir anda kaldıran AKP, alternatifi hala açıklamazken, Başbakan Binali Yıldırım, TEOG'un kaldırılmasının ardından 3 sistem üzerinde çalıştıklarını söyledi ve kısa bilgiler verdi. Yıldırım'ın açıkladığı 3 sistem de tartışma konusu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir talimatı sonrası kaldırılan TEOG sonrası tartışmalar sürerken, Başbakan Binali Yıldırım'dan konuyla ilgili açıklama geldi.

"TEOG kalkıyor, bu sene uygulanmayacak. Bunun yerine Milli Eğitim Bakanlığı üç tane çözüm üretiyor" diyen Yıldırım, şöyle konuştu:

8’nci sınıf bitti, ondan sonraki 4 lise. Liseler de değişik değişik işte. Anadolu lisesi var, meslek lisesi var, fen lisesi var, sanat lisesi, spor lisesi var. Burada bir tanesi her lisenin kendi sınavını yapması. Karar verilmiş değil. Bunların artıları eksileri çalışılıyor. İkinci yöntem, ortaokul sertifikasyon sistemi. Üçüncü yöntem de, ortaokul bazlı yerleştirme.

Burada tabi ağırlıklı olarak adrese dayalı kayıt sistemi yüzde 50’si belki öğrencilerin… Bir kısım okullar da ortaokul mezuniyet ortalamasını arayabilir. Bazı okullar diyebilir ki, ben ortaokul mezuniyet ortalaması arayacağım, ona göre kontenjanını bildirir. Bir de bazı okullar kendi sınavın yapar. Bunu yapar ama o sınav mutlaka bakanlığın gözetiminde olması lazım.