Binali Yıldırım: Suriye rejimi işin bir parçası, yok sayamayız

Binali Yıldırım, Afrin'e yönelik harekatla ilgili Suriye yönetimiyle de görüştüklerini açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım, Suriye’nin Afrin bölgesine yönelik operasyonla ilgili Suriye hükümetiyle de görüştüklerini açıkladı.

Binali Yıldırım İstanbul’da Vahdettin Köşkü’nde medya mensuplarıyla bir araya geldi.

Toplantıya Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ve Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay da katıldı.

Yıldırım, Suriye hükümetiyle doğrudan görüşme ihtimalinin sorulması üzerine, “Daha alt düzeylerde konuşuluyor, hem Rusya hem Suriye düzeyinde temaslar sürüyor. Çok yanlışlar yapıldı, çok zulüm yapıldı, çok insan öldü ancak rejimde işin parçası, yok sayamayız” cevabını verdi.

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın yaptığı “Şu anda bile gazilerimiz var” açıklamasının tersine Başbakan Yıldırım, şu ana dek hiçbir askerin yaralanmadığını savundu. Yıldırım, saldırıyla ilgili olarak Rusya, İran ve ABD ile birtakım paylaşımlarda bulunulduğunu ifade ederek, "Terör temizlenene dek harekat devam edecek. Bölgede 8-10 bin terör unsuru olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de saldırıya desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Yıldırım, TSK’nin saat 11.05’te Kilis’in Gülbaba Mevkii’nden Suriye’ye geçerek kara operasyonunu başlattığını belirterek, operasyonun 30 kilometre derinliği kapsadığını savundu.