Binali Yıldırım at sırtında: Hiçbir güç durduramayacak

Başbakan Binali Yıldırım, "Ekonomide, hukukta, demokraside kendine büyük hedefler koyan ülkemizi hiç ama hiçbir güç asla durduramayacaktır" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, "İhanet odaklarının  saldıkları zehri devletin damarlarından temizleyen Türkiye artık yeni hedeflere,  ufuklara yelken açmıştır. Ekonomide, hukukta, demokraside kendine büyük hedefler  koyan ülkemizi hiç ama hiçbir güç asla durduramayacaktır. Birliğimizi,  beraberliğimizi, kardeşliğimizi hedef alan, fitne peşinde olanlara bu millet asla  fırsat vermeyecektir" dedi.

 

Yıldırım, Söğüt Belediyesi tören alanında düzenlenen 736. Söğüt  Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimine dair konuşarak, "Hayme Ana, Şeyh Edebali, Ertuğrul Gazi'nin taşıdığı ruhtan  beslenemeyenler o gece bu aziz milletin istiklaline kastettiler. Hatırlayın, 15  Temmuz'da asker kılığına girmiş FETÖ teröristleri karşısında Başkomutanımız,  Cumhurbaşkanımız, milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan dik durdu. Hükümeti, 80 milyon vatandaşıyla alçaklara geçit vermedik. Demokrasiye, Cumhuriyet'e sahip  çıkan bu büyük millet Türk milletidir. Bu milletin bir ferdi olmaktan gurur, onur  duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Yıldırım,  "15 Temmuz zorbalığa, baskıya, darbeye karşı milletin özgürlük, demokrasi aşkıyla  verdiği en güzel cevaptır." diye konuştu.

'SÖĞÜT RUHU 15 TEMMUZ'DA DİRİLMİŞTİR'

Başbakan Binali Yıldırım, "bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da genç kuşakların,  kadınların gazi ve şehitlerin mukaddes emanetine sahip çıkacağına yönelik inancını" dile getirerek, "Söğüt ruhu 15 Temmuz'da tekrar dirilmiştir, yeniden  diriliş, yeniden yükselişin miladıdır 15 Temmuz. İhanet odaklarının saldıkları  zehri devletin damarlarından temizleyen Türkiye artık yeni hedeflere, ufuklara  yelken açmıştır. Ekonomide, hukukta, demokraside kendine büyük hedefler koyan  ülkemizi hiç ama hiçbir güç asla durduramayacaktır. Birliğimizi, beraberliğimizi,  kardeşliğimizi hedef alan, fitne peşinde olanlara bu millet asla fırsat  vermeyecektir"  dedi.

Etkinliğin sonunda Başbakan Yıldırım, Balıkesir Karesi Atlı Okçuluk tarafından getirilen "Kosovalı" adlı ata bindi.