Binali Yıldırım Rus medyasına yazdı: Darbe, NATO'ya ait İncirlik Üssü'nden yönetildi

Rusya kuruluşu TASS'a yazan Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminin "NATO'ya ait İncirlik Üssü'nden koordine edildiğini" belirtti. Binali Yıldırım, Rusya'nın Türkiye'ye destek olduğunu söyledi.

Dış Haberler

Başbakan Binali Yıldırım, Rusya'nın medya kuruluşu TASS'a bir yazı yazarak, 15 Temmuz darbe girişiminin "NATO'ya ait İncirlik Üssü'nde koordine edildiğini söyledi.

Fethullah Gülen Cemaati'nin hala Avrupa Birliği ve ABD tarafından korunmakta olduğunu belirten Binali Yıldırım, Rusya'nınsa "darbe girişimi gerçekleşirken Türkiye'ye ilk destek veren ülkeler arasında" olduğunu belirtti.

Bunun "unutulmayacağını" öne süren Binali Yıldırım, Rusya ve Türkiye'nin "doğal ortaklar" olduğunu belirttiği yazısında, Türkiye ve Rusya arasındaki yakınlaşmanın tek sebebinin darbe girişimi olmadığını savundu.

Rusya ve Türkiye'nin ortak çıkarlara sahip olduğunu duyuran Binali Yıldırım, bunların en başında "terörle mücadele" olduğunu söyleyerek, Türkiye'nin önceliğinin Gülen'le mücadele olduğunu vurguladı.

Yazıda kürsel düzenin değişmekte olduğu, Türkiye'nin Şanghay Beşlisi ile daha yakın işbirliği yapabileceği söylenirken, Türkiye'nin coğrafi koşullarının da buna uygun olduğu bildiriliyor.

Binali Yıldırım, Türkiye ve Rusya arasındaki ekonomik ortaklıklardan da bahsederek, iki ülkenin birbiri için öneli olduğunu söylüyor.