Binali Yıldırım patronlara söz verdi: Vergi reformunu yapacağız!

Başbakan Binali Yıldırım TÜSİAD'ın yüksek istişare konseyi toplantısında patronlara hitap ederek "Özel sektöre güveniyoruz" dedi. Yıldırım, "Vergi reformunu yapacağız. Yatırım ortamının iyileştirilmesi için iddialı bir eylem planını hayata geçireceğiz" diye konuştu.

TÜSİAD toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Reformları yapmaya devam edeceğiz. Vergi reformunu yapacağız. Yatırım ortamının iyileştirilmesi için iddialı bir eylem planını hayata geçireceğiz" dedi.

AKP'nin kamu düşmanı söylemini tekrarlayan Binali Yıldırım, "Türkiye'nin kalkınmasına kamu bir katkı sağlıyorsa, özel sektör sekiz katkı sağlıyor. Sizleri dikkate almadan, meseleye dahil etmeden yapılması söz konusu edilemez" dedi. 

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmalarından satır başları şöyle: 

  • Türkiye özel sektörün dinamiği ile büyüyen bir ülkedir. Özel sektörün gücü Türkiye'nin lokomotif gücüdür. Küresel krizin henüz bittiğini söylemeliyiz ama Türkiye aldığı tedbirler sayesinde en az etkilenen ülke.
  • 15 Temmuz'un hedefi Türkiye'ydi. Kalkınan, büyüyen Türkiye'nin önünü kesmekti. 15 Temmuz sonrası üçüncü çeyrekte Türkiye 4.9 küçüldü. Yılın sonuna geldiğimizde 3.2 büyüme ile AB ülkelerinin üzerine çıkan bir büyüme oranını yakaladı ve yılı böyle tamamladı. Aylar süren süre içinde tamamlamış ve yoluna devam etmiş bir ülke olan Türkiye'den bahsediyoruz. 2017'de büyük kriz olacak, iflaslar olacak, faizler kontrol edilemeyecek denildi. 2017'ye geldiğimizde Türkiye birinci çeyrekte yüzde 5.2 büyüdü, ikinci çeyrekte 5.1 büyüdü, üçüncü çeyrekte büyüme iki haneli olursa şaşmayın diyorum.
  • Yüzde 5-6 arasında bir büyüme gerçekleşecek. Özel sektörümüze, ekonomimize güveniyoruz ve bu yüzden gerekli tedbirleri aldık, kredi garanti fonu ile 250 milyar lira bir kaynak oluşturuk ve bundan 250 bin civarında işletmemizin yararlanmasını sağladık. 

"ÖZEL SEKTÖRE GÜVENİYORUZ"

  • Biz özel sektörümüze güveniyoruz.  Kriz senaryolarını ters düz ettik geride bıraktık. Şimdi aynı şeyler 2018 için söylenmeye başlandı. Büyük kriz olacak gibi laflar söyleniyor. 2018 kolay olmayacak. Ancak istikrar güven sayesinde 2018 de her şey güzel olacak. Büyüme aynen devam edecek. Gereken tedbirleri alıyoruz. 

BİNALİ YILDIRIM'DAN KAMU DÜŞMANLIĞI

  • Türkiye'nin kalkınmasına kamu bir katkı sağlıyorsa, özel sektör sekiz katkı sağlıyor. Sizleri dikkate almadan, meseleye dahil etmeden yapılması söz konusu edilemez. Yol haritasını birlikte yapacağız. Bu işler nedir? Bir kere reformları yapmaya devam edeceğiz. Vergi reformunu yapacağız. Yatırım ortamının iyileştirilmesi için iddialı bir eylem planını hayata geçireceğiz.

"ABD'NİN KUDÜS KARARINI TANIMIYORUZ"

  • Dün akşam maalesef ABD İsrail kararını açıkladı. Birden dire Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyorum dedi. Bu ülkede pimi çekilmiş bir bombadır. İsrail Filistin sorununa asla katkı sağlamayacak. Küresel sorunun artmasını sağlayacak. ABD, BM kararına saygı göstermeliydi. Biz bu kararı tanımıyoruz. Kudüs 3 dinin mukaddes saydığı yerdir. Çok büyük felaketin başlangıcı olacaktır. Bu kararın tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum.