Binali Yıldırım İstanbul halkıyla alay ediyor

Milliyet yazarı Mehmet Tezkan, Başbakan Binali Yıldırım'ın "Sabiha Gökçen Havalimanı ile Fatih Camii'nin arasındaki mesafenin 7 dakika" sürdüğü iddiasını aktardı.

 İstanbul halkı günün her saatinde işkence çekiyor; kilometrelerce kuyruklar oluşturan araç trafiğinden nefes almaya yer kalmayan uzun metrobüs yolculuklarına...

AKP'li isimler buldukları her fırsatta yolları ve insanlara çile gibi gelen "hizmetleri" övmeye ise doyamıyor. Bunun son örneği Başbakan Binali Yıldırım'dan geldi. 

Cumhurbaşkanı, Başbakan veya şürekası trafiğe çıktığında kilitlenen yollar Binali Yıldırım'a boş görünüyor. 

Milliyet yazarı Mehmet Tezkan bugünkü köşesinde Binali Yıldırım'ın gazetecilere verdiği örnekleri aktardı. 

Tezcan yazısında şu ifadeleri kullandı:

Başbakan dün yaptıklarını anlatırken şöyle bir örnek verdi..

Mealen dedi ki; ‘Naim Süleymanoğlu’nun cenazesi için geldim Sabiha Gökçen Havaalanı’na indik.. Ezan okunmak üzere.. Dedim ki yetişemeyeceğiz.. Dediler ki olur mu Başbakanım, ezan okunmadan Fatih Camii’ne varırız. Avrasya Tüneli’nden geçerek, ezan okunmadan ulaştık..

Ne kadar sürdü biliyor musunuz?

Yedi dakika..

İşte yaptığımız budur..
Zaman önemli.’

Sayın Başbakan.. 

Polis bütün yolları keserse.. Trafiği durdurursa.. Sizin aracınız 200-220 kilometre hızla yol alırsa tabii Sabiha Gökçen’den Fatih Camii’ne yedi dakikada ulaşırsınız..

Örnek iyi olmadı Sayın Başbakan..

***

Tünele itirazım yok.. Ama Sayın Başbakan, başbakan olarak değil, Binali Yıldırım olarak Sabiha Gökçen’e inin, Fatih’e gelmeniz
kaç dakika demiyorum, bakalım
kaç saat sürecek?