Binali Yıldırım: Fırat Kalkanı sona ermiştir, başka harekat başlatılabilir

Başbakan Binali Yıldırım, MGK açıklamasını onaylayarak, "Fırat Kalkanı sona ermiştir" dedi. Ancak Yıldırım, "gerek duyulursa başka harekat başlatılır" diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, "Fırat Kalkanı" ve Rakka harekatına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin Rakka harekatıyla ilgili taleplerine "resmi dönüş" olmadığını söyleyen Yıldırım, "Rakka operasyonunda nasıl hareket edecekleri, YPG, PYD ya da DSG ile mi beraber olacakları yoksa Türkiye ile birlikte ÖSO unsurlarıyla birlikte mi olacaklar onu kararını henüz bize iletmiş değiller" dedi.

ABD ile PYD'nin birlikte hareket etmesine ilişkin konuşan Binali Yıldırım, "Bir kere etik değil bir terör örgütüyle iş tutmak, ABD'ye yakışmaz. Ama ondan daha önemlisi bu unsurlar PKK ile iç içe. Dolayısıyla bu bizim terörle mücadelemizde de bir risk teşkil ediyor. Amerika'nın silahları bunların eline geçiyor ve bu silahlar PKK'ya gidip bize maalesef terör faaliyetlerinde kullanılıyor" dedi.

'FIRAT KALKANI SONA ERMİŞTİR'

Binali Yıldırım, "Fırat Kalkanı" harekatına ilişkin olarak da "Fırat Kalkanı Harekatı sona ermiştir, gerek duyulursa başka harekat başlatılır" dedi.

MGK açıklamasında da, harekatın "başarıyla sonuçlandığı" söylenmişti.

MGK AÇIKLAMASINDA NE DENİYORDU?

MGK açıklamasında, "Fırat Kalkanı" harekatına ilişkin "Ülkemizin sınır güvenliğini sağlamak, DEAŞ terör örgütünün ülkemize yönelik tehdit ve saldırılarını önlemek, yerinden edilmiş Suriyeli kardeşlerimizin ülkelerine dönüşlerine imkan vermek ve Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde huzur ve güven içerisinde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak maksadıyla yürütülen harekatın başarıyla sonuçlandığı ifade edilmiştir"  denildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından yapılan daha önceki açıklamalarda, harekatın Rakka ve Menbic'i de kapsayacağı öne sürülüyordu. Ancak MGK açıklamasında "harekatın başarıyla sonuçlandığı" duyuruldu.